Τη στήριξή τους στον αγώνα των γιατρών του ΕΣΥ, “οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για να κρατήσουν όρθιο ένα δημόσιο σύστημα υγείας που δοκιμάζεται”, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση τους οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας μεταξύ των οποίων και αυτός της Κέρκυρας. «Η κατάσταση, όπως επισημαίνουν, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής, οι γιατροί εξαντλούνται, οι δομές αποδυναμώνονται και οι πολίτες στερούνται το αυτονόητο δικαίωμα σε ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας».
Σύμφωνα με τους ιατρικούς συλλόγους, «τα αιτήματα των γιατρών του ΕΣΥ δεν είναι συντεχνιακά. Είναι αιτήματα αξιοπρέπειας, επιβίωσης και προστασίας της δημόσιας υγείας, τα οποία συμμερίζονται οι ιδιώτες γιατροί, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥ εργαστηριακοί γιατροί, οι οποίοι επίσης ασφυκτιούν σε ένα σύστημα που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας». Οι ιδιώτες γιατροί καλούν την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της δηλώνοντας ότι «η περαιτέρω απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας δεν θα γίνει ανεκτή».
«Η Υγεία δεν είναι νούμερα είναι κοινωνικό αγαθό και υποχρέωση της Πολιτείας να το διασφαλίζει. Η ευθύνη για την παρούσα κατάσταση είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί πλέον να συγκαλύπτεται. Η Πολιτεία οφείλει να δώσει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, πριν η κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας καταστεί μη αναστρέψιμη.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας θα συνεχίσουν με ενότητα και αποφασιστικότητα να στηρίζουν κάθε αγώνα που διασφαλίζει την αξιοπρέπεια των γιατρών και την ασφάλεια των ασθενών».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος