Κέρκυρα: Στα 2 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής η χρηματοδότηση στην ΠΙΝ για τις ζημιές από τον “Μπάλλο”

Στα 2 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται συνολικά το ποσό που έχει στη διάθεσή της αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του Μπάλλου. Το 1,5 από αυτά προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ και τα 500.000 είναι πρόσφατη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.Με αυτά τα χρήματα, ο αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Ορφανουδάκης εξηγεί ότι η Περιφερειακή αρχή προσπαθεί να συνεχίσει τους καθαρισμούς ρεμάτων σε μεγάλη έκταση, να κάνει μελέτες και να κατασκευάσει το τοιχίο αντιστήριξης κοντά στη γέφυρα της Άφρας.
Η πρώτη μελέτη που γίνεται αφορά τις κατολισθήσεις στην Εθνική Λευκίμμης, όπου αυτές τις μέρες βρίσκονται γεωτεχνικοί προκειμένου να εξετάσουν πώς θα λυθεί το πρόβλημα με τις μεγάλες κατολισθήσεις στον δρόμο από την πλευρά της θάλασσας, στο Πέραμα και στο Τσάκι Μπενιτσών. Εκεί φαίνεται να καταλήγουν στην λύση της “πασαλόμπηξης”. Το έργο όπως προκύπτει ότι ακόμη έχει πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να οριστικοποιηθεί η γραφειοκρατική πλευρά. Αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της αποδοχής χρηματοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Γίνεται προσπάθεια από την ΠΙΝ να εγκριθεί η μέθοδος “μελέτη – κατασκευή” προκειμένου να κερδίσει χρόνο δεδομένου ότι την άνοιξη αναμένεται μεγάλη κίνηση βαρέων οχημάτων, λεωφορεία κλπ, και ο δρόμος υφίσταται συνεχείς φθορές.

Σε ό,τι αφορά το έργο αντιστήριξης κοντά στο γεφύρι της Άρτας, η μελέτη του Στρατού που έφθασε στην Περιφέρεια προτείνει τη μέθοδο των συρματοκιβωτίων, ο εργολάβος που εκτελεί σήμερα τα χωματουργικά καθαρισμού στο σημείο προτείνει τοιχίο, και η ΠΙΝ, για να καταλήξει στο ποια μέθοδο θα επιλέξει, ανέθεσε σε γεωτεχνικούς να μελετήσουν τον χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος