Κέρκυρα: Στ. Γκίκας- “Ρεκόρ όλων των εποχών οι 2.100.000 αφίξεις επιβατών”

Προχωρούν τα έργα στο Αεροδρόμιο

Ικανοποιημένος από την πορεία των έργων στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας εμφανίστηκε ο βουλευτής Κέρκυρας της  ΝΔ, Στέφανος Γκίκας μετά την επίσκεψη του στον χώρο, όπου συνεχίζονται για δεύτερο έτος οι εργασίες αναβάθμισής του. Ο βουλευτής τόνισε πόσο σημαντική καθίσταται η αναβάθμιση του Αεροδρομίου το οποίο σε λίγα χρόνια θα έχει επιβατικό σταθμό 40.000 τ.μ. και υπερσύγχρονες λοιπές υποδομές.

Ο κ. Γκίκας κατά την επίσκεψη του συναντήθηκε με τον Αερολιμενάρχη Κέρκυρας, Σπύρο Κωστούρο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών στο Αεροδρόμιο, καθώς και για την επιβατική κίνηση του 2023.  

Μετά το πέρας της επίσκεψης του ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι «τα αποτελέσματα για την φετινή επιβατική κίνηση είναι πολύ ενθαρρυντικά. Το 2022 οι αφίξεις ανήλθαν σε 1.800.000, ενώ το 2023 είχαμε ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς φθάσαμε τις 2.100.000 αφίξεις. Επίσης είναι πολύ σημαντική η ήδη ειλημμένη απόφαση για νέα επέκταση κατά 10.000 τ.μ. του Επιβατικού Σταθμού του Αεροδρομίου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αυξημένης επιβατικής κίνησης».

Τώρα, σε ότι αφορά στα εκτελούμενα έργα, o κ. Γκίκας επισήμανε ότι «Μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες θα διαστρωθούν ακόμα 1.200 μέτρα του διαδρόμου του Αεροδρομίου και θα υπολείπονται για το επόμενο έτος ακόμα 600 περίπου μέτρα. Μετά το πέρας των εργασιών το συνολικό μήκος του διαδρόμου θα ανέρχεται στα 2.475 μέτρα. Οι εργασίες στον τροχόδρομο έχουν επίσης προχωρήσει σε ποσοστό 75% και αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024 να έχει περατωθεί το έργο. Ένα επιπλέον έργο σε εξέλιξη, είναι αυτό της διαμόρφωσης του χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων. Αναμένεται να ολοκληρωθεί και αυτό μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024 και περιλαμβάνει την τοποθέτηση και νέας περίφραξης».

Τα έργα στο σύνολό τους θα ξεπεράσουν τα 35 εκ. Ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος