Κέρκυρα – Στ. Γκίκας: Δημοπρατούνται τα Κέντρα Υγείας του νησιού

Τις επόμενες ώρες δημοπρατούνται τα 3 Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό βουλευτή του νησιού.
Ο κύριος Γκίκας που επισκέφτηκε το ΤΑΙΠΕΔ, είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Δημήτρη Πολίτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ενώ στην σύσκεψη που ακολούθησε, έγινε γνωστό ότι όλα είναι έτοιμα και τις επόμενες ώρες δημοπρατούνται τα 3 Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας με προϋπολογισμό  4.693.000 Ευρώ.
Συγκεκριμένα, τα έργα στα Κέντρα Υγείας Αγ. Αθανασίου, Αγ. Μάρκου και Λευκίμμης αφορούν σε Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση.

Ο διαγωνισμός πέρασε από Τεχνικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 11/12/2023 και τις επόμενες ώρες δημοσιεύεται η διακήρυξη (ανοικτή διαδικασία κάτω των ορίων) σύμφωνα με το άρθρο 50 του ν.4412/2016, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής.

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει δημοσιευμένος για τουλάχιστον 35 μέρες και η σύμβαση προγραμματίζεται να υπογραφεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 14 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το ίδιο ισχύει και στον διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου “Επισκευαστικές εργασίες σε διάφορα κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας”, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15/12/2023 (ανοικτή διαδικασία κάτω των ορίων). Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 23/01/2024 και το χρονοδιάγραμμα έργου ορίζεται σε 16 μήνες.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι επισκευαστικές εργασίες στο Μαιευτήριο, την Ψυχιατρική Μονάδα καθώς και σε τρεις ακόμα δομές του Ψυχιατρικού Τομέα (Νοσοκομείο Ημέρας, Ξενώνας «Νίκος Μώρος» και Κέντρο πρόληψης και επαγγελματικής κατάρτισης).

Στις δηλώσεις του ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, τόνισε την σημασία που έχουν για τους πολίτες της ΠΕ Κέρκυρας οι αναβαθμισμένες Δομές Υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος