Κέρκυρα – Στ. Γκίκας: Αξιοποιήσετε την προθεσμία ενστάσεων στους δασικούς χάρτες

Την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης των ενστάσεων «πρόδηλου σφάλματος» για τη δωρεάν διευθέτηση σφαλμάτων στους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί μέσω του διαδικτύου στο κτηματολόγιο, τόνισε ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας επισήμανε ότι παρά την έκταση των λαθών που υπάρχουν, στην Κέρκυρα μόνο 40 άτομα έχουν κάνει προσφυγές για διόρθωση λαθών. Παράλληλα, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δε βλέπει υλοποιήσιμη την προοπτική αναστολής της ισχύος των δασικών χαρτών αφού η κατάρτισή τους αποτελεί προαπαιτούμενο έναντι της Ε.Ε..

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της 20ης Μαΐου, που αποτελεί και την προθεσμία των ενστάσεων για τα πρόδηλα λάθη, οι τεκμηριωμένες αντιρρήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται με παράβολο των 40 ευρώ ανά στρέμμα ή 90 ευρώ τα 5 στρέμματα.

Ο κ. Γκίκας και οι συνάδελφοί του επτανήσιοι βουλευτές της ΝΔ συναντήθηκαν προχθές με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, καταθέτοντάς του επεξεργασμένη νομοθετική πρόταση, σε δύο εκδοχές της, που εναρμονίζει τη διοικητική διαδικασία με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δασικών εκτάσεων. Όπως ανέφεραν, το ιδιοκτησιακό καθεστώς στα Ιόνια αλλά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, διαφέρει από το καθεστώς ιδιοκτησίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, και αυτό δημιουργεί προβλήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν.

Η οριοθέτηση των δασικών χαρτών φαίνεται στη διεύθυνση https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος