Κέρκυρα: Σποραδικά προβλήματα ύδρευσης – ηλεκτροδότησης λόγω καιρού

Προβλήματα με τη ηλεκτροδότηση αλλά και την ύδρευση αντιμετωπίζουν περιοχές της πόλης αλλά και της υπαίθρου. Στην ευρύτερη περιοχή της μέσης νότιας Κέρκυρας, έχει πέσει η τάση του ρεύματος, ενώ περιοχές της πόλης έμειναν από το πρωί της Δευτέρας χωρίς νερό. Τα περισσότερα προβλήματα οφείλονται στην κακοκαιρία και σε πτώση κεραυνών και δέντρων σε αντλιοστάσια ή δίκτυα μέσης τάσης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της νύχτας προχώρησε σε δύο αντλήσεις νερού σε Χρυσιήδα και Σιναράδες. Στη Χρυσιήδα υπήρξε πτώση δέντρου σε καλώδια που τροφοδοτούν το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ και η οποία προκάλεσε τη διακοπή υδροδότησης στην πόλη. Η υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά έως το απόγευμα.

Το Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε πρόβλημα στην υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Θιναλίων και δη θολότητας, επηρεασμένης ίσως από τον μεγάλο όγκο των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στην κύρια γεώτρηση του Αγίου Μαρτίνου. Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας αναφέρει ότι αμέσως μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα, διεκόπη η υδροδότηση από τη συγκεκριμένη γεώτρηση. Η περιοχή υδροδοτείται σταδιακά από τις υπόλοιπες γεωτρήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος