Κέρκυρα: Σημαντικές επιτυχίες των νεαρών σκακιστριών της Κέρκυρας

Το σκάκι επιστρέφει στην κανονικότητα των ζωντανών τουρνουά και των ατομικών και ομαδικών πρωταθλημάτων, μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω της πανδημίας. Οι νεαροί σκακιστές και οι σκακίστριες της Κέρκυρας, που στο παρελθόν είχαν δώσει σημαντικές διακρίσεις και κατακτήσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων, με τη σειρά τους επιστρέφουν στις μεγάλες σκακιστικές διοργανώσεις και με νέες αξιόλογες επιτυχίες.

Η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κ20 και Κ14 Κατερίνα Γκουτζούκη πήρε μέρος στο το 13ο Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά Τριανδρίας 2022 που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του προπονητή και σκακιστή και αγαπητού φίλου πολλών Κερκυραίων σκακιστών Αντώνη Βραγοτέρη. Το Διεθνές Τουρνουά που είχε την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης-Δημοτικό Διαμέρισμα Τριανδρίας διεξήχθη στο ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» από 26 έως 30 Απριλίου. Η Κατερίνα αγωνίστηκε στο Α΄ (ισχυρό) Γκρουπ για σκακιστές και σκακίστριες με διεθνές ELO από 1500 και πάνω με Ελβετικό σύστημα κλήρωσης 7 γύρων με Εθνική και Διεθνή Αξιολόγηση και έδειξε τη μεγάλη αξία, αλλά και τη συνεχή πρόοδο της παίρνοντας το κύπελλο και το χρηματικό έπαθλο των 100€ ως 1η γυναίκα και το χρυσό μετάλλιο ως 1η στην κατηγορία Κ14 (αγόρια, κορίτσια). Η Κατερίνα κέρδισε 48 πόντους στην διεθνή αξιολόγηση με βάση τα αποτελέσματα της στο τουρνουά, στο οποίο πήραν μέρος 48 πολύ ισχυροί σκακιστές.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και η Παξινή Σαββίνα Ανεμογιάννη που αγωνίζεται στην ομάδα του Σ.Π.Ζ. Κερκύρας στο Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα που έγινε στην Ρόδο από 20-30 Απριλίου με συμμετοχή 200 μαθητών-σκακιστών που εκπροσωπούσαν 22 ευρωπαϊκές σκακιστικές ομοσπονδίες. Οι αγώνες διοργανώθηκαν στις συνεδριακές αίθουσες του πεντάστερου ξενοδοχείου Rodos Palace υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου. Η Σαββίνα που έχει σημαντική εξέλιξη και συμμετοχή σε αρκετά διεθνή τουρνουά τον τελευταίο καιρό, αγωνίστηκε στην κατηγορία κοριτσιών Κ11 μαζί με 16 κορίτσια από 8 χώρες. Τερμάτισε στην 4η θέση, χάνοντας για μισό βαθμό το μετάλλιο. Ήταν πρώτη από όλες τις Ελληνίδες μαθήτριες που αγωνίστηκαν, ενώ κέρδισε 72 βαθμούς στη διεθνή κλίμακα αξιολόγησης ELO.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος