Κέρκυρα: Σεισμική προστασία, νερό και μαρίνα Καλυβιώτη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στην Λευκάδα συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Κυριακής, ήταν η αντισεισμική θωράκιση των Ιονίων. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με εισηγήσεις της Περιφερειάρχη αλλά και των επικεφαλής των παρατάξεων ΑΝΑΣΑ, Θόδωρου Γαλιατσάτου και ΛΑΣΥ Αλεξάνδρας Μπαλού.

Παρόντες ήταν και οι καθηγητές, Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Μάρκος Αυλωνίτης και Γεώργιος Δρακάτος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα “Ευρύλοχος” που αφορά στην αύξηση της προστασίας σε σεισμογενείς περιοχές της Περιφέρειάς. Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στα ζητήματα διάβρωσης και κατολυσθήσεων που παρουσιάζουν γνωστές παραλίες των Ιόνιων Νησιών, μεταξύ των οποίων και το γνωστό Ναυάγιο της Ζακύνθου. Εκεί, όπως είπε, δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της παραλίας, αλλά περιορισμού των ανθρώπων που την επισκέπτονται.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας θαλάσσιας μαρίνας στη θέση Καλυβιώτη στη Νότια Κέρκυρα. Για την υποστήριξη του θέματος βρέθηκαν στη Λευκάδα 50 Κερκυραίοι, ενώ παρουσιάστηκαν και 2.300 υπογραφές υποστηριζόντων. Τα χαρακτηριστικά της επένδυσης ανέλυσε στην εισήγησή του, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Ιωάννου. Το ΠΣ ψήφισε υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με την αρνητική ψήφο της ΛΑΣΥ.

Στην ίδια συνεδρίαση, η ΛΑΣΥ κατέθεσε Επερώτηση που αφορούσε το ν/σ που καταθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση για την υπαγωγή των ΔΕΥΑ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, κάτι, που όπως υποστήριξε η κυρία Αλεξάνδρα Μπαλού θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, απάντησε, αναφερόμενη στις ενέργειες της Περιφέρειας προκειμένου τα Ιόνια να αποκτήσουν ξεχωριστό υδάτινο διαμέρισμα, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις μείωσης των υψηλών δεικτών απώλεια ύδατος εξαιτίας των πεπαλαιωμένων δικτύων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος