Κέρκυρα: Σε κινητοποίηση οι επαγγελματικοί φορείς για τον “έλεγχο” της κρουαζιέρας

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι επαγγελματικοί φορείς της Κέρκυρας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνέχιση της κλειστής διαχείρισης των επισκεπτών της κρουαζιέρας. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον εμπορικό κόσμο του νησιού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου στη μπάρα εισόδου των κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Πρόκειται, όπως τόνισαν για μια ημέρα που δεν αναμένονται κρουαζιερόπλοια αλλά ειρηνικά, μπορεί να δοθεί προς κάθε κατεύθυνση, η δυσαρέσκεια όλων των επιχειρούν και εργάζονται στην Κέρκυρα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, της Ιονίου Ομοσπονδίας, των καταστηματαρχών παλιάς πόλης, των Ταξί, των ιππήλατων αμαξών, του Αστικού ΚΤΕΛ, των εστιατόρων κ.α., επισήμαναν το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί ο εξοστρακισμός της πλειοψηφίας των εμπόρων και καταστηματαρχών από το σύστημα υποδοχής των επισκεπτών της κρουαζιέρας, με αφορμή τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το σύστημα της “ασφαλούς φούσκας” – “bobble” τόνισαν, δεν διασφαλίζει τους επισκέπτες από την εξάπλωση της πανδημίας αφού οι ίδιοι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με άλλους επισκέπτες στα στενά καντούνια της πόλης αλλά και στα εστιατόρια ή ξενοδοχεία που επισκέπτονται. Τα καταστήματα της Κέρκυρας, τα οποία είναι μικρά και μπορούν να διασφαλίσουν τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία, δεν μπορούν και δεν θα πρέπει να παραμείνουν εκτός κρουαζιέρας, κατέληξαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος