Κέρκυρα: Ρύθμιση για την ιδιοκτησία δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων

Τροπολογία, η οποία αφορά την ιδιοκτησιακή ρύθμιση εκτάσεων δασικού και χορτολιβαδικού χαρακτήρα ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για την κατάληξη προσπαθειών που είχαν αναπτύξει οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των Ιονίων Νήσων, Στέφανος ΓκίκαςΔιονύσης ΑκτύπηςΠαναγής Καππάτος και Θανάσης Καββαδάς με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, όπου παρουσίασαν εκτενώς το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς που επικρατεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και κατέθεσαν προτάσεις τροπολογιών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος προβαίνει σήμερα στη ρύθμιση του ζητήματος.
Με την τροπολογία ορίζεται ότι το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας για δάση ή δασικές εκτάσεις για τις οποίες δε διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας ή επαρκή στοιχεία απόδειξης της κυριότητάς του και παράλληλα οι διεκδικούντες την έκταση διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας, οι οποίοι συντάχθηκαν έως την 1η.7.2001.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ