Κέρκυρα – Ρ. Κράτσα: Να τα “βρουν” οι Δήμοι για το νέο σχολείο στα Βραγκανιώτικα

Επερώτηση στην οποία τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα το σχολικό συγκρότημα Βραγκανιώτικων,  κατέθεσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων η παράταξη ΑΝΑΣΑ, μέσω του περιφερειακού συμβούλου Μάχου Γαβαλά.

Στην εισήγηση τονίζονταν ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα, αν και έχει ολοκληρωθεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου εδώ και καιρό, δεν έχει παραδοθεί προς χρήση, γεγονός που θα προσέθετε ποιοτικά αναβαθμισμένες σχολικές υποδομές στη νότια Κέρκυρα.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια δεν αποτελεί φορέα υλοποίησης του έργου και πρέπει οι δύο Δήμοι, δηλαδή αυτός της Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων -ως διάδοχος του ενιαίου Δήμου Κερκυραίων- κι εκείνος της Νότιας Κέρκυρας, να βρουν τρόπο ν’ αμβλύνουν τις διαφορές τους και να καλύψουν τα όποια κενά στη μεταξύ τους συνεργασία για την παράδοση του σχολείου με τις πρέπουσες διαδικασίες.

«Θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην συνεργάζονται οι δύο Δήμοι για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι η παράδοση ενός σχολείου στην σχολική κοινότητα και η λειτουργία του», τόνισε χαρακτηριστικά η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου προσθέτοντας: «Πρέπει να τεθούν στο τραπέζι εκ νέου τα ζητήματα από τους δύο Δήμους, παρά το ότι δεν μπορούν πλέον τα προβλήματα και τα κενά που εντοπίζονται στο σχολείο να επιλυθούν ούτε ως υποέργα, καθώς έχει γίνει πλέον η διοικητική παραλαβή του έργου. Πρέπει οι δύο Δήμοι να τα βάλουν κάτω και να συνεννοηθούν πώς μπορεί να γίνει διόρθωση σε κάποια ζητήματα που δεν αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου, ώστε το σχολείο να παραδοθεί λειτουργικό στη σχολική κοινότητα». 

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι σε αντίθεση περίπτωση η Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ είναι υποχρεωμένη να προβεί σε ειδική επιτήρηση και στη συνέχεια σε δημοσιονομική διόρθωση και ανάκτηση του κόστους κατασκευής του σχολείου. «Πρέπει με κάθε τρόπο ν’ αποφύγουμε μια τέτοια αρνητική εξέλιξη για την κοινωνία και τα οικονομικά των Δήμων», κατέληξε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος