Κέρκυρα: “Standby” αναπληρωματικοί εκπαιδευτικοί στις πανελλήνιες λόγω απεργίας (ηχητικό)

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως κατά της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης 16 Ιουνίου, με το σκεπτικό, ότι η συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην εξέλιξη των πανελληνίων εξετάσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Αχιλλέας Καπετάνιος σχολιάζοντας την προσφυγή της κυρίας Κεραμέως, δήλωσε ότι “η κυβέρνηση θα μπορούσε να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα, που θα έχουν τελειώσει οι πανελλήνιες. Διάλεξε να το φέρει μέσα στις πανελλήνιες, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις, επιλέγουμε να αγωνιστούμε την ημέρα της ψήφισης”.

“Μέτρα προκειμένου να υπάρχουν αναπληρωτές των εκπαιδευτικών, που θα αποσυρθούν από τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων κατά την αυριανή απεργία, έχουν ληφθεί σε όλα τα εξεταστικά κέντρα των Ιόνιων Νησιών, ενώ η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθούν τα μέλη της από την απεργία’. Αυτό δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι χθες, πρώτη ημέρα των πανελληνίων συμμετείχαν 1.397 υποψήφιοι στα Ιόνια Νησιά, εκ των οποίων 655 από την Κέρκυρα, 288 από την Κεφαλλονιά, 254 από τη Ζάκυνθο και 200 από τη Λευκάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος