Κέρκυρα: “Άθλια και εγκληματική η μελέτη για το άλσος της Γαρίτσας” δηλώνουν οι κάτοικοι

Για “άθλια μελέτη” που δεν έχει γίνει από “ειδικούς”, έκαναν λόγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την ανάπλαση του άλσους της Γαρίτσας, τα μέλη του συλλόγου κατοίκων της περιοχής, που αναφέρθηκαν στην επικείμενη κοπή δέντρων αλλά και στην κατασκευή της πίστας skate board. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, των Ομάδων Γυναικών Βόρειας και Κεντρικής Κέρκυρας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και η επιστημονική ομάδα του συλλόγου της Γαρίτσας.

Ο εκπρόσωπος της επιστημονικής ομάδας Φώντας Βλάχος, μίλησε για “εγκληματική μελέτη που ουσιαστικά θα στερήσει από το άλσος, όταν ξεριζωθούν τα δέντρα, το 50% της σημερινής κόμης και πάνω από το 70% της σκιάς”. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “ο περίπατος πια στο πεζοδρόμιο του Άλσους θα γίνεται κάτω από τον καυτό ήλιο καθώς θα ξεριζωθούν όλα τα δέντρα που υπάρχουν σήμερα”.

Ο σύλλογος μεταξύ άλλων ζητάει να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, έως ότου δοθεί από την διαχειριστική αρχή απάντηση για την δυνατότητα αλλαγής της μελέτης, να μην γίνει καμιά παρέμβαση. Ο Φ. Βλάχος δήλωσε μάλιστα ότι “η δήμαρχος μπορεί να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την μη υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου” και κατηγόρησε για αδιαλλαξία τη δημοτική αρχή.

Κέρκυρα: “Άθλια και εγκληματική η μελέτη για το άλσος της Γαρίτσας” δηλώνουν οι κάτοικοι

Παράλληλα, όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Αλ. Βέργη, ο δήμος αναφορικά με την κατασκευή πίστας skate, δεν λαμβάνει υπόψιν αστυνομική διάταξη που απαγορεύει σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους εγκαταστάσεις που προκαλούν θόρυβο.  Ο σύλλογος όπως είπε, στηρίζει τη νεολαία και έχει καταθέσει προτάσεις για να κατασκευαστεί η πίστα σε άλλο σημείο, όπως το ΕΑΚ ή το άλσος των φυλακών.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθηκαν εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο σύλλογο της Γαρίτσας, τόνισαν την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του άλσους και ζήτησαν να μην κοπούν τα δέντρα, παρέμβαση που θα αλλάξει ουσιαστικά το χαρακτήρα της περιοχής.

Τέλος ο σύλλογος της Γαρίτσας και οι παρευρισκόμενοι φορείς κάλεσαν τους κερκυραίους να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Οκτωβρίου, στο Μον Ρεπό  όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος