Κέρκυρα: Ψηφιακά οι εξετάσεις στα δυο τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου που τελούν υπό κατάληψη

Με μεθόδους εξ αποστάσεως αξιολόγησης θα εξεταστούν οι φοιτητές των δυο τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου που τελούν υπό κατάληψη, με απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος. Πρόκειται για τα τμήματα Τεχνών Ήχου και Εικόνας καθώς και της Πληροφορικής.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου «Η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου αναγνωρίζει το δικαίωμα των φοιτητών και των φοιτητριών του Ιδρύματος να διεκδικούν την ουσιαστική υποστήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου ως θεμελιώδους πυλώνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Ταυτόχρονα όμως, εκφράζει δημόσια την ανησυχία της για το γεγονός, ότι μορφές αγώνα που περιλαμβάνουν το κλείσιμο Τμημάτων φέρνουν σε δύσκολη θέση το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, σε μια χρονική συγκυρία, που ο ρόλος του ως εγγυητή του δικαιώματος πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο από ποτέ».

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τα ανωτέρω Τμήματα οφείλει να διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα όσων συμμετέχουν στη διαδικασία των εξετάσεων, καθώς και το αδιάβλητο της εξεταστικής διαδικασίας. Εφόσον απαιτηθεί, τα Τμήματα αυτά μπορούν να διαμορφώσουν επικαιροποιημένο πρόγραμμα εξετάσεων βάσει του ορισθέντος ακαδημαϊκού ημερολογίου και να συγκροτήσουν επιτροπές υποστήριξης της εξ αποστάσεως διαδικασίας.

Από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης εξαιρούνται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μαθήματα για τα οποία, λόγω της φύσης τους, δεν δύναται να γίνει χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και εμπεριέχουν πρακτική-εργαστηριακή εξάσκηση των φοιτητών, για δε τη διεξαγωγή εξετάσεων απαιτείται η συμμετοχή των φοιτητών και φοιτητριών με φυσική παρουσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος