Κέρκυρα: Πρόταση Υδραίου να τιμηθεί ο Ι. Καποδίστριας από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Στην 43η Σύνοδο Ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που διοργανώθηκε στο Στρασβούργο συμμετείχε, ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης και  συζητήθηκαν βέλτιστες πρακτικές που μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει η αυτοδιοίκηση στις ευρωπαϊκές χώρες προς όφελος των πολιτών.

Έγινε επίσης ειδική θεματική εκδήλωση για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η ρητορική μίσους και οι ψευδείς ειδήσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η κ.Υδραίου «Η Κέρκυρα που αποτελεί τουριστικό προορισμό είναι μακριά από ρατσιστικές αντιλήψεις και ρητορικές μίσους. Ο τουρισμός αποτελεί γέφυρα πολιτισμών και συνύπαρξης.»

Παράλληλα η Μ.Υδραίου αναφέρθηκε στον κίνδυνο που ενέχει η διακίνηση fake news, δηλαδή ψευδών ειδήσεων, για τη φήμη ενός τουριστικού προορισμού, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία και επάρκεια τέτοιου είδους κινδύνους, προστατεύοντας την τουριστική ταυτότητα της Κέρκυρας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον αλλά και θετική αποδοχή προκάλεσε η πρόταση της Μερόπης Υδραίου για να τοποθετηθεί η προτομή του Καποδίστρια στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας να αναλαμβάνει τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, προκειμένου να τοποθετηθεί άμεσα η προτομή του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη.

Άμεσα, τις επόμενες μέρες, θα κατατεθεί εγγράφως και επισήμως η πρόταση από τη Δήμαρχο κ.Υδραίου.

Σε δήλωση της, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων τονίζει:

«Η εποχή που η Κέρκυρα ήταν κομπάρσος και είχε βυθιστεί στην παρακμή, στη μιζέρια και στην εσωστρέφεια ανήκει στο παρελθόν. Πλέον ο Νέος Δήμος έχει φωνή στην Ευρώπη, έχει ισχυρή φωνή στην ΚΕΔΕ, διεκδικεί και κερδίζει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για έργα και δράσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η πρόταση για την τοποθέτηση της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια στο Συμβούλιο της Ευρώπης για να τιμηθεί, όπως του αξίζει, ο πρώτος Έλληνας Κυβερνήτης, ο πρώτος πολιτικός με ευρωπαϊκή κουλτούρα και συνείδηση.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος