Κέρκυρα: Πρόταση Κ. Τσουμάνη για στέγαση πρότυπου μουσείου τουρισμού στη Βίλα Ρόσα

Την πρότασή του για αξιοποίηση της Βίλα Ρόσα προκειμένου να στεγαστεί ένα πρότυπο μουσείο τουρισμού στην Κέρκυρα, ανέπτυξε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δρ. Κώστας Τσουμάνης, προϊστάμενος της περιφερειακής υπηρεσίας τουρισμού Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Τσουμάνης, διδάκτορας της ιστορίας και συγγραφέας βιβλίων που αφορούν την πορεία του τουρισμού στην Κέρκυρα και την Ελλάδα, τόνισε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί υλικό που ξεκινά από την ομηρική Οδύσσεια, έως τους βρετανούς περιηγητές του 19ου αιώνα αλλά και τεκμήρια της εξέλιξης του κερκυραϊκού τουρισμού κατά τους τελευταίους δύο αιώνες. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι ο Κώστας Ασπιώτης, ιδιοκτήτης του εμβληματικού κτηρίου της Βίλα Ρόσα, είχε χαρακτηριστεί από μελετητές ως ο πατριάρχης του κερκυραϊκού τουρισμού. Επισημαίνει ότι στη διάθεση του μουσείου θα μπορούσαν να τεθούν τεκμήρια από ιδιωτικές συλλογές που υπάρχουν στο νησί ενώ υπάρχει και μεγάλη δυνατότητα ακαδημαϊκής υποστήριξης του εγχειρήματος από τα τμήματα Αρχειονομίας Μουσειολογίας, Τουρισμού και Ιστορίας του Ιονίου πανεπιστημίου. Ο κ. Τσουμάνης τόνισε, ότι αντίστοιχο μουσείο δεν έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη και η Κέρκυρα θα μπορούσε να πρωτοπορήσει στον τομέα αυτό.

Αξιόλογη, χαρακτήρισε την πρόταση Τσουμάνη και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και επικεφαλής του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης. Ο κ. Πελάης ζήτησε την άμεση εμπλοκή των αυτοδιοικητικών παραγόντων του τόπου, προκειμένου η πρόταση να μην παραπεμφθεί στις καλένδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος