Την πρόσληψη 86 συνοριοφυλάκων, μέσω διαγωνισμού, για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών στο νησί της Κέρκυρας, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας.
Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, πρόκειται για την ευόδωση προσπαθειών που είχαν ξεκινήσει από πέρυσι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στόχο την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού. Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από τις 26 Νοεμβρίου έως της 15 Δεκεμβρίου και θα αφορούν απόφοιτους λυκείου έως 28 χρονών που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια του νησιού.
Σε ανάρτησή του, ο κ. Γκίκας αναφέρει:
“Πέρσι είχα την χαρά ως Εισηγητής στο σχετικό Νομοσχέδιο, να ανακοινώσω την δημιουργία της 15ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων με έδρα την Κέρκυρα και δύναμη 40 νέων “Δασοκομάντο” που συμπλήρωσαν ήδη 1,5 έτος υπηρεσίας στην πρώτη γραμμή της Δασοπυρόσβεσης.
Σήμερα – με την έκδοση της σχετικής Προκήρυξης – ανακοινώνουμε επίσημα την πρόσληψη 86 Συνοριακών Φυλάκων – 36 για το Αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας” και 50 για την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας – οι οποίοι θα ενισχύσουν σημαντικά και ουσιαστικά τις δυνάμεις στην ΠΕ Κέρκυρας και θα διευκολύνουν σε μέγιστο βαθμό την εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών. Είναι η πρώτη φορά που ενισχύεται τόσο ουσιαστικά και μαζικά η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, αλλά και το Αεροδρόμιό μας που οι αφίξεις σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!
Οι υποψήφιοι – άνδρες και γυναίκες – θα πρέπει να είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου και να μην υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες από 1/1/97 και μετά) και βέβαια να έχουν εντοπιότητα!! Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να τα υποβάλουν από 26/11/25 έως και 15/12/25.”
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος