Κέρκυρα: ΠΕΔΙΝ και Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στο ΦΟΣΔΑ (ηχητικό)

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου με θέμα τη λειτουργία του ΦΟΣΔΑ Ιονίων Νήσων, μετά από αίτημα παρατάξεων της μειοψηφίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Ιωάννου επισημαίνει, ότι “η περιφερειακή αρχή θα παραμείνει σταθερή στη θέση της ότι η διαδικασία ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποκοπεί, αφού κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μείζονα ζητήματα σε νησιά όπως η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά”. Παράλληλα ανέφερε ότι “έως σήμερα, στην περιφέρεια δεν έχει κοινοποιηθεί η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής στην οποία προσέφυγαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες κατά της δημιουργίας του εργοστασίου στην Κεφαλλονιά’.

Το θέμα της λειτουργίας του διαβαθμιδικού ΦΟΣΔΑ απασχόλησε και το Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ Ιονίων Νήσων χθες, παρουσία και της Περιφερειάρχου Ρόδης Κράτσα.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο οποίος διαχώρισε την πολιτική αντίθεση των δημάρχων προς τη λειτουργία του ΦΌΣΔΑ με τη δημιουργία προσκομμάτων στην εξέλιξη των έργων, κάτι που όπως είπε “θα έχει επιπτώσεις στην ίδια την κοινωνία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος