Κέρκυρα: Παρουσία Π. Παυλόπουλου – Λ. Μενδώνη το Συμπόσιο για τον Ι. Καποδίστρια

Ξεκινά σήμερα το Συμπόσιο «Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια» που συνδιοργανώνει 21-25 Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Κέρκυρα και η πόλη της Γενεύης.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει -μαζί με το Ίδρυμα Hardt για τη μελέτη της κλασσικής αρχαιότητας και την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα– διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι ιστορικοί δεσμοί των Ιονίων Νήσων με τη Γενεύη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10 το πρωί στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας.

Κέρκυρα: Παρουσία Π. Παυλόπουλου – Λ. Μενδώνη το Συμπόσιο για τον Ι. Καποδίστρια

Την ημερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο τέως Προέδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Πρόεδρος του Ιδρύματος της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα & Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος Hardt, Pascal Couchepin, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, Stefan Estermann, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Γενεύη, Αλέξανδρος Γεννηματάς και άλλες προσωπικότητες από τη Γενεύη.

Για την πραγματοποίηση της ημερίδας η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Ίδρυμα Hardt συνεργάστηκαν με το Μουσείο Καποδίστρια-Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, το Μουσείο Τέχνης & Ιστορίας της Γενεύης και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες της ημερίδας του Συμποσίου «Ημέρες Ιωάννη Καποδίστρια» θα μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCWytaS7IuEAfTbPckL-1zag/videos)

Στο link που ακολουθεί, μιλούν για το Συμπόσιο, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγγαροπούλου, ο Γ. Πρόξενος στη Γενεύη Αλέξανδρος Γεννηματάς και ο Πρόεδρος του Μουσείου Καποδίστρια Αθανάσιος Μακρής: https://youtu.be/lrpoCZ_o5xI

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος