Κέρκυρα: Παράταση της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ ζήτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Να ζητηθεί η παράταση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ για όσους απασχολούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ζακύνθου, αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά την τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, δήλωσε πως “οι συμβασιούχοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην διεκπεραίωση υποθέσεων των υπηρεσιών σε δύσκολες συνθήκες και των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί, τόσο για την διαχείριση της πανδημίας του covid-19 όσο και των φυσικών καταστροφών. Η δημιουργική ενασχόλησή τους αποτελεί και μια σημαντική εμπειρία για τους ίδιους για οποιοδήποτε τομέα, δημόσιο ή ιδιωτικό αναζητήσουν εργασία. Έχω ζητήσει από τους Διευθυντές των Υπηρεσιών να τους εντάσσουν δημιουργικά και να τους παρέχουν κάθε συνδρομή για να ενημερωθούν και να μπορέσουν να επιτελέσουν έργο προς όφελος της Περιφέρειας και των πολιτών”.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε επισταμένως το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και την ανάγκη ενίσχυσής τους, ενώ ζητήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση τις προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την προετοιμασία που γίνεται από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, για να ολοκληρωθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα κάλυψης οργανικών θέσεων που παραμένουν διαχρονικά κενές, με δεδομένη και την αναμενόμενη συνταξιοδότηση υπαλλήλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος