Κέρκυρα: Τουλάχιστον 70.000 κυβικά νερού έχουν δοθεί στην πόλη από την γεώτρηση Μέρλιν

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε η μία από τις δύο γεωτρήσεις στην περιοχή «Μέρλιν» από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι νυχτερινές διακοπές υδροδότησης και να διευκολύνεται η αντιμετώπιση βλαβών, όπως αυτές  στον αγωγό Χρυσηίδας – Ανάληψης.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί για την ύδρευση της πόλης περισσότερα από 70.000 κυβικά νερού.

Πρόκειται για μια σοβαρή ενίσχυση στην υδροδότηση της πόλης και των περιαστικών περιοχών, μετά από πάρα πολλά χρόνια, με περίπου 2000-3000 κυβικά την ημέρα.

Να θυμίσουμε ότι οι γεωτρήσεις παραμένουν ανενεργές πάνω από 15 χρόνια, καθώς δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο δίκτυο, κυρίως λόγω του μικροβιακού φορτίου που είχε το νερό.

Το έργο που εκτέλεσε η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ.  αφορά, στην προμήθεια αντλίας, σωληνώσεων και ηλεκτρολογικού υλικού, στην κατασκευή έργου ΔΕΔΔΗΕ (υποσταθμός), στην σύνδεση με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος (!), εγκατάσταση μονάδας διύλισης νερού για την απομάκρυνση του μικροβιακού φορτίου και κατασκευή δικτύου διασύνδεσης συνολικού μήκους 1200 μέτρων, με αγωγό ύδρευσης διατομής φ 250 χλστ, από την γεώτρηση  έως το δίκτυο μεταφοράς στο Κομμένο. 

Κέρκυρα: Τουλάχιστον 70.000 κυβικά νερού έχουν δοθεί στην πόλη από την γεώτρηση Μέρλιν

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ. έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες δοκιμές ενώ προγραμματίζει και την αντικατάσταση του παλαιού αγωγού ύδρευσης μήκους 1500 μέτρων από το ύψος της Σωτηριώτισσας μέχρι τη διασταύρωση προς Αγία Αικατερίνη ώστε το επόμενο καλοκαίρι το έργο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος