Κέρκυρα -Π. Αγγελόπουλος: Μικρά τα κενά – Μεγάλος ο αριθμός των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών

Για μικρά κενά στην στελέχωση των σχολείων της Κέρκυρας κάνει λόγο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος. Ενόψει την νέας σχολικής χρονιάς ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν εντός του Αυγούστου προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη τοποθέτηση των δασκάλων και καθηγητών με τη χρήση της πλατφόρμας η οποία έδιδε τη δυνατότητα ονομαστικής επιλογής του σχολείου που ο κάθε εκπαιδευτικός επιθυμούσε να τοποθετηθεί.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, η συντριπτική πλειοψηφία των διδασκόντων είναι εμβολιασμένοι σε αντίθεση με τους μαθητές άνω των 12 ετών στους οποίους ο εμβολιασμός είναι ελάχιστος. Εν αναμονή των πρωτοκόλλων διαχείρισης της πανδημίας στην εκπαίδευση, στόχος η αποφυγή κλεισίματος των σχολικών μονάδων.

Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων  η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητούν μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα, να καλυφθούν όλα τα κενά και να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ του ΕΟΔΥ μέσα στα σχολεία, επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος