Κέρκυρα: Όχι και από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας στις ανεμογεννήτριες

Ρητό και κατηγορηματικό  ήταν το «ΟΧΙ» του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας στο θέμα της εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα ακριτικά Διαπόντια Νησιά,  δεν αναγνωρίζει την εγκυρότητα του υπό διαβούλευση σχεδίου ΕΠΑΥΑΠ και απορρίπτει την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.  Απαιτεί τέλος, την εξαίρεση της θαλάσσιας περιοχής των Διαποντίων, όπως και της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας – χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής- από κάθε μελλοντική εγκατάσταση αιολικών σταθμών.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, κατά την συνεδρίαση, μεταξύ άλλων τόνισε:  «Ο χάρτης του τρόμου με την απειλή της εκποίησης του φυσικού μας πλούτου, αλλάζει την τοπιογραφία της Ελλάδας, της Κέρκυρας, της Βόρειας Κέρκυρας. Ας μην ξεχνάμε την τσιμεντοποίηση του  ΕΡΗΜΙΤΗ , ή την επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Παντοκράτορα το 2010…. Το χειρότερο είναι πως όλες αυτές οι καταστροφικές ενέργειες γίνονται σε προστατευόμενες, ανέγγιχτες από ανθρώπινη δραστηριότητα περιοχές, ορεινές ή θαλάσσιες – τις οποίες η φύση μας παρέδωσε αυτούσιες μέχρι τις ημέρες μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος