Κέρκυρα: Οι ιατρικοί σύλλογοι για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών

“Διακόσιοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έχουν εμβολιαστεί, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, που έχουν δηλώσει την πρόθεση να εμβολιαστούν, μπαίνουν στην πλατφόρμα του γενικού εμβολιασμού, η οποία τους δίνει μια προτεραιότητα”. Αυτό δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ο αρχικός προγραμματισμός που προέβλεπε τον εμβολιασμό όλων των υγειονομικών αρχικά και μετά του γενικού πληθυσμού άλλαξε από χθες. Αύριο Σάββατο και τη Δευτέρα που θα γίνει η δεύτερη φάση των εμβολιασμών στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, θα αφορά το γενικό πληθυσμό – αυτούς που είναι από 85 χρονών και άνω. Οι υγειονομικοί που απομένουν πλέον, παίρνουν τα ραντεβού ο καθένας ξεχωριστά μέσω της γενικής πλατφόρμας. Αυτό έχει ως συνέπεια όσοι γιατροί, νοσηλευτές κλπ δεν έχουν εμβολιαστεί, να περιμένουν την ημέρα που θα έρθει η σειρά τους. Όσοι υγειονομικοί ξεκίνησαν ήδη από σήμερα να κλείνουν ραντεβού μέσω της γενικής πλατφόρμας, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, τους δίνει το πρώτο ραντεβού στις 21 Ιανουαρίου και μετά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Τη διαφωνία του με το σχεδιασμό αυτό διατυπώνει ο σύλλογος των γενικών γιατρών της Κέρκυρας: “Ο νέος προγραμματισμός έχει δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως στους εργαζόμενους στην α/θμια δημόσια περίθαλψη, διότι προτεραιότητα δόθηκε σε όσους έχουν οργανική θέση στο νοσοκομείο. Επομένως όσοι γιατροί έχουν οργανική θέση στα Κέντρα Υγείας αλλά εκτελούν βάρδιες και εφημερίες στο νοσοκομείο δεν εμβολιάστηκαν”.

Η Γραμματέας του συλλόγου Γενικών Γιατρών Ελευθερία Λιντοβόη εκτιμά ότι “την ευθύνη φέρει και ο Διοικητής του νοσοκομείου διότι οι Γενικοί Γιατροί των Κέντρων Υγείας κάνουν εφημερίες στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου, στη μονάδα Επειγόντων περιστατικών”.

Τέλος, ο σύλλογος των Γενικών Γιατρών ζητά να συμμετέχουν στην Τοπική Επιτροπή Εμβολιασμών διότι αυτοί είναι εξειδικευμένοι στους εμβολιασμούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΙΝΤΟΒΟΗ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Από την πλευρά τους οι ιδιώτες γιατροί δεν φαίνεται να ανησυχούν διότι έχουν ξεχωριστή πλατφόρμα και ο δικός τους εμβολιασμός ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Καλούδη οι 250 περίπου γιατροί της Κέρκυρας θα έχουν εμβολιαστεί σε μια εβδομάδα. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου για το θέμα των γιατρών στα Κέντρα Υγείας δηλώνει ότι “δεν κατανοεί” το νέο σχεδιασμό που τους οδηγεί να αρχίσουν τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού την ερχόμενη Τετάρτη, στο πρώην ΙΚΑ, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος