Κέρκυρα: Ο Στ. Γκίκας για το πόρισμα της ΝΔ για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Με αφορμή την έκδοση του Πορίσματος των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Προανακριτικής Επιτροπής για την παραπομπή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο Βουλευτής Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Με δυσφορία, έκπληξη και αγανάκτηση οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν όσα αποκαλύπτονται για το «Σύστημα Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», με τα παραδικαστικά κυκλώματα, τα «μαγαζιά», τα «παραμάγαζα», το παρακράτος, τη διαφθορά, τις «εγκληματικές συμμορίες», την αποποίηση ευθυνών, το «κουκούλωμα», κλπ.

Το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες πολίτες απαιτούν την πλήρη διερεύνηση και τον έλεγχο από την Δικαιοσύνη και εφόσον πράγματι προκύψουν έκνομες ενέργειες, να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, όσο ψηλά και αν αυτοί βρίσκονται.

Επίσης σίγουρο είναι, ότι έπρεπε να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να εξαϋλώσει το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»!

Στο πλαίσιο αυτό, από το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής των Βουλευτών της ΝΔ, προκύπτει με σαφήνεια ότι ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε, με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις και τις διαμόρφωνε κατά τρόπο που μπορούσε να δημιουργήσει οικονομικό όφελος γι’ αυτόν και τους συνεργούς του, αλλά και πολιτικό όφελος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποθέσεις αυτές θα φθάσουν μέχρι τέλους, μέχρι να αποδοθεί Δικαιοσύνη

Επισημαίνεται ότι από την πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής προτείνεται η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου για: Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ). Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (239ΠΚ). Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ). Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) σε: α. Τουλουπάκη, β. Ράικου, γ. Αθανασίου, δ. Τσατάνη. Απόπειρα εκβίασης (385ΠΚ). Δωροληψία κρατικού αξιωματούχου (159ΠΚ). Δωροληψία υπαλλήλου (235ΠΚ). Εγκληματική οργάνωση – συμμορία (187ΠΚ).

Επίσης για τη Novartis, έχουν προκύψει συντριπτικά στοιχεία για τον τρόπο που το φερόμενο παραδικαστικό κύκλωμα Παπαγγελόπουλου έστησε αυτή την σκευωρία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος