Κέρκυρα: Ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross το Σαββατοκύριακο

Στην πίστα «ΜΧ Park Καλούργενας – Άγιος Ματθαίος»

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross του 2024 κάνει πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα, στην πίστα motocross «ΜΧ Park Καλούργενας – Άγιος Ματθαίος».Τον αγώνα διοργανώνει η Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Κέρκυρας υπό την αιγίδα του Δήμου. Να τονίσουμε ότι είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που η αθλητική Λέσχη αναλαμβάνει τον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος.

Όπως και πέρυσι οι κατηγορίες του θεσμού θα είναι οι: ΜΧ65, ΜΧ85, ΜΧ Open, MX Senior, ΜΧW, MX2 + MX125 2T και MX1 + ΜΧ300 2T.

Η κυρία Ραρρή, μέλος του Δ.Σ της ΑΛ.Μ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, τόνισε ότι φέτος οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 120 περσινές. Θα μπορούσε – όπως είπε- να αποτελέσει μια εναλλακτική μορφή τουρισμού για το νησί των Φαιάκων. «Αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούν οι αρμόδιοι φορείς , καθώς δεν έχουμε καμία βοήθεια , μόνοι μας κάνουμε αυτή την προσπάθεια. Στις Σέρρες για παράδειγμα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αναζωογονεί την πόλη και οικονομικά αλλά εκεί ο Δήμος είναι δίπλα τους.»

Η κυρία Ραρρή ως μητέρα και αυτή δυο παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα επισήμανε την ασφάλεια που έχει μια οργανωμένη πίστα σε σχέση με την «αναρχία» που επικρατεί στους δρόμους. «Δεν μπορεί να εισέλθει στην πίστα κανείς αν δεν πληροί βασικές προϋποθέσεις, ειδικός εξοπλισμός όπως το κράνος, τα γάντια, τη φόρμα, ειδικά παπούτσια και υπάρχει πάντα κάποιος υπεύθυνος εκεί. Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπει η Ομοσπονδία. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στους αθλητές μας και στα παιδιά μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος