Κέρκυρα: Ο Κώστας Μαχειμάρης δώρισε οικόπεδο για το Κλειστό Γυμναστήριο Βορά

Δωρεά οικοπέδου -ιδιοκτησίας του- στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, στην ευθεία Ρόδας- Καρουσάδων, προσέφερε ο επιχειρηματίας Κώστας Μαχειμάρης για την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου Βόρειας Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας: “Το οικόπεδο πληροί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, ενώ σε όλες τις μελέτες προκρίνεται ως το καταλληλότερο σημείο για όλο το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας”. Η ανακοίνωση έγινε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας στην τακτική συνεδρίαση του οργάνου στις 29-11-2022 , όπου ο ίδιος ο δωρητής ανέλυσε φορτισμένος συγκινησιακά το λόγο, για τον οποίον προχώρησε στην κίνηση αυτή.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο άνθρωπος είναι μια κιμωλία και χαράζει την πορεία του.. Πάντοτε ήθελα ν ΄ αφήσω κάτι για τον τόπο μου, κάτι που θα έχει διάρκεια αλλά και θα αξιοποιηθεί από την νεολαία. Η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό ως παράγοντας επί σειρά ετών στην ομάδα του Θιναλιακού, με δίδαξε, ότι μόνο με επαρκείς και αξιοπρεπείς υποδομές μπορεί να έχει εξέλιξη οποιοδήποτε άθλημα. Όπως γνωρίζετε όλοι σας, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεισφέρω στα κοινά. Ήταν συνεχής η  έννοια μου, για προσφορά … σε συλλόγους, ιδρύματα, (όπως το Χαμόγελο του παιδιού) και άλλους φορείς. Όλη μου η προσφορά στο πέρασμα του χρόνου είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή. Πολλοί από σας αμφισβητείτε  την τοποθεσία του οικοπέδου και υποστηρίζετε πως θα μπορούσε να βρεθεί άλλο οικόπεδο, πιο φθηνό στην αγορά του ή δωρεά. Δεν το αμφισβητώ. Σίγουρα θα μπορούσε. Θα μπορούσα κι εγώ προσωπικά να προσφέρω κάποιο άλλο οικόπεδο σε άλλη τοποθεσία που θα ήταν και πιο συμφέρον για μένα. Αλλά όντας οι περισσότεροι από εμάς επαγγελματίες όλη μας τη ζωή , γνωρίζουμε πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Η τοποθεσία παίζει σημαντικό ρόλο σε ό,τι θέλουμε να δημιουργήσουμε, ειδικά αν μιλάμε για δημόσιο έργο που καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών από το Νησάκι μέχρι Πάγους και Αυλιώτες.

Ο τόπος μας είναι μικρός. Με γνωρίζετε όλοι. Γνωρίζετε το ήθος, το χαρακτήρα μου και το σεβασμό που αντιμετωπίζω τον καθένα που με τιμά και εμπιστεύεται την επιχείρηση μου, τον καθένα κατά επέκταση που με βοηθά να συνεχίζω να επιχειρώ. Στα 72 μου χρόνια λοιπόν επιθυμώ να ανταποδώσω  στην κοινωνία που με τιμά και με εμπιστεύεται τόσα χρόνια. Θλίβομαι όμως που πολλοί -ακόμη και φίλοι μου -αμφισβήτησαν τις προθέσεις μου και πίστεψαν πως αναζητώ τρόπους να ωφεληθώ. Τι έχουν να μου πουν τώρα; Δεν είμαστε όλοι υπηρέτες του χρήματος, δεν αποσκοπεί κάθε κίνηση σε οικονομικό η πολιτικό όφελος. Κάποιοι από εμάς- όσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε μερικούς – ΑΓΑΠΑΜΕ απλώς τον τόπο μας, και θέλουμε να προοδεύσει, θέλουμε να είναι καλύτερο το αύριο των παιδιών μας και των εγγονιών μας.

Και φυσικά γνωρίζω και χαίρομαι για αυτό πως δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι. Επίσης  είμαι βέβαιος πως θα χαρούν τα παιδιά μου αλλά ιδιαίτερα τα εγγόνια μου ….θα λένε μέσα τους με υπερηφάνεια πως για αυτό το κλειστό γυμναστήριο συνέβαλε και ο παππούς τους.

Τέλος – πάντα συναισθηματικός με ό,τι γίνεται γύρω μου και με πλήρη επίγνωση ότι διανύω το μικρότερο υπόλοιπο της ζωής μου-, σας λέω ότι τις μεγαλύτερες χαρές τις γεύτηκα δίνοντας και όχι παίρνοντας. Κατάλαβα πολύ καλά πως όποιος παίρνει… γεμίζει τη τσέπη του αλλά όποιος δίνει… γεμίζει την ψυχή του.

Αδελφέ Γιώργο, είμαι βέβαιος πως θα πραγματοποιήσεις το κοινό μας όνειρο. Προχώρα με δύναμη, δύναμη που σου δίνει η σκέψη πως αυτό το έργο είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου μας, για  τους νέους μας  που  τους αξίζουν πολλά περισσότερα από όσα τους δίνουμε.

Όλα τα έργα είναι σημαντικά και εξυπηρετούν τους πολίτες. Πιο σημαντικά όμως είναι κείνα που απευθύνονται στη νεολαία, για αυτό ας δώσουμε και ας παραδώσουμε το καλύτερο που μπορούμε στους νέους μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος