Κέρκυρα: Ο Γ. Φαναριώτης για την παρακαταθήκη του Γιώργου Δρυ (ηχητικό)

Το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιουνίου στις 6.00 θα τελεστεί στον Ποταμό η κηδεία του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Δρυ, ο οποίος εξέπνευσε σε ηλικία 76 ετών. Αντί στεφάνου, η οικογένεια παρακαλεί να κατατεθούν δωρεές στο εργαστήρι ΑΜΕΑ Η Μέλισσα, το Ιατρείο Κέρκυρας ή το Σύλλογο Φίλων Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας.

Ο Γιώργος Δρυς γεννήθηκε το 1944, σπούδασε φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία.

Διετέλεσε:

– Δημοτικός σύμβουλος Κερκυραίων,
– Πρώτος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας,
– Υπεύθυνος νεολαίας του ΠΑΣΟΚ,
– Πρόεδρος της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (1982),
– Μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) (1993),
– Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας –
– Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (1990-),
– Βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ (1989-), –
– Υφυπουργός Οικονομικών (1996-2001),
– Υπουργός Γεωργίας (2001-2004).

Για την παρακαταθήκη που άφησε στην Κέρκυρα ο Γιώργος Δρυς, μίλησε ο στενός συνεργάτης του και επί σειρά ετών Γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φαναριώτης. Ο κ. Φαναριώτης μίλησε για την 30χονη πολιτική δράση του εκλιπόντος καθώς και για τη “χρυσή οκταετία” της Κέρκυρας κατά την παραμονή του σε κυβερνητικούς θώκους. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, όπως είπε, υπήρξαν χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε παρεμβάσεις στον ελαιώνα, αλιευτικά καταφύγια και αρδευτικά έργα, την παραχώρηση  του οικοπέδου για την ανέγερση του νοσοκομείου, το Συνεδριακό Κέντρο και το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Μητρόπολης αλλά και τον χαρακτηρισμό ως εθνικού του λιμένα της Κέρκυρας το 1999 με αποτέλεσμα να λάβει τις μεγάλες χρηματοδοτήσεις δημιουργίας των δύο μόλων στους οποίους το νησί δέχεται τα κρουαζιερόπλοια σήμερα. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές, τόνισε ο κ. Φαναριώτης δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε με κλασικό παράδειγμα τη Βίλα Ρόσα που 25 χρόνια μετά την αγορά της από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και την παραχώρησής της στην Αυτοδιοίκηση, “χάσκει ετοιμόρροπη, ως μνημείο ασυνεννοησίας όλων όσων ασχοληθήκαμε με τα αυτοδιοικητικά”.

Σε ότι αφορά την πολιτική του δράση, ο κ. Φαναριώτης ανέφερε ότι ο Γιώργος Δρυς – ακόμη και κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας – υπήρξε ενωτικός και συναινετικός, φροντίζοντας να υπάρχουν ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ με πολυποίκιλο χαρακτήρα, στηρίζοντας εσωκομματικούς του αντιπάλους σε θέσεις της αυτοδιοίκησης, θεωρώντας ότι οι πολιτικοί αποκλεισμοί οδηγούν στη διάλυση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος