Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ανέλαβε την Προεδρία του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας»

Την Προεδρία του «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας», ανέλαβε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, για τα επόμενα δυο χρόνια.

Η παράδοση – παραλαβή έγινε στο Δημαρχείο του Δήμου Κέρκυρας, ύστερα από δύο συναντήσεις εργασίας και αλληλοενημέρωσης. Πρόεδρος του Δικτύου, ανέλαβε ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, με αναπληρωτή του, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Βουσολίνο και Υπεύθυνο του Δικτύου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξενοφώντα Αλαμάνο.

Στη συνάντηση, παρέστη και έκανε τη σχετική ενημέρωση ο Υπεύθυνος για το Δίκτυο στο Δήμο Αίγινας πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Τσατήρης, που μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του απερχόμενου Προέδρου, Δημάρχου Αίγινας, Γιάννη Ζορμπά καθώς και των άλλων Δημάρχων των πόλεων του Δικτύου.

Να θυμίσουμε ότι ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Πόλεων “Ιωάννης Καποδίστριας” αποτελούν οι Δήμοι Κέρκυρας, Αίγινας, Αμμοχώστου, Ναυπλίου και Koper – Capodistria (Σλοβενία),  οι οποίοι συνδέονται  με σταθμούς της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια από τη γέννηση έως τη δολοφονία του.

Οι στόχοι του Δικτύου μεταξύ άλλων είναι να παρουσιάσει αξιοθέατα που σχετίζονται με τον Ιωάννη Καποδίστρια, τη ζωή και το έργο του, να προβάλει δράσεις με επιστημονικό, ιστορικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο που συμβαίνουν σε κάθε μία από τις πόλεις, και σχετίζονται με τη μελέτη και ανάδειξη της κοινής κληρονομιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος