Κέρκυρα: Ο Χρ. Λάσκαρις, νέος πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας. Πρόεδρος ανεδείχθη ο Χριστόφορος Λάσκαρις, Αντιπρόεδρος ο Σωκράτης Λινάρδος, Γραμματέας ο Χάρης Γουναρόπουλος, Ταμίας ο Βασίλης Διονυσόπουλος και υπεύθυνος αρχείου ο Κώστας Βόγγλης. Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι Άλμα Νάτση και Νίκος Βασιλάκης.

Για τη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή της εταιρείας εκλέχθηκαν (κατά σειρά εκλογής) οι: Νίκος Γρηγορόπουλος, Φάνης Κυπριώτης και Σπύρος Χονδρογιάννης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Σπύρος Χονδρογιάννης ανεδείχθη στην εξελεγκτική επιτροπή ενώ η Αμαλία Πουλημένου θα αναλάβει τη διαχείριση των αρχείων Φωκά και την αποδελτίωση του αρχείου που παραχώρησε στην Εταιρεία, η οικογένεια του αείμνηστου τ. Προέδρου της Αστρονομικής Εταιρείας, Κώστα Παπαδάτου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Χρ. Λάσκαρις, στόχος είναι η επανάληψη των εκδηλώσεων της Εταιρείας, τόσο ως προς τις παρατηρήσεις όσο και ως προς τις διαλέξεις στο Δημοτικό Θέατρο, όταν οι περιορισμοί της πανδημίας των επιτρέψουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση τηλεσκοπίου για παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων, γίνεται μόνο μεμονομένα και έχει απαγορευτεί σε επίπεδο ανοιχτής – μαζικής παρατήρησης αφού θεωρείται συνθήκη μετάδοση του ιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος