Κέρκυρα: Ο Αχιλλέας Μάζης νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ

Το βαρύ έργο της αναδιοργάνωσης της ΔΙΑΔΕΥΑΚ ανέλαβε ο Αχιλλέας Μάζης, με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κατά τη συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου.  

Ήδη από το ξεκίνημα των καθηκόντων του φαίνεται ότι ο δρόμος θα είναι δύσβατος τόσο εξαιτίας των προβλημάτων της επιχείρησης όσο και της σκληρής αντιπολίτευσης που αναμένεται να έχει.

Μέλη εκλέχτηκαν: Μικαέλα Φαϊτά, Ευθύμιος Πουλημένος, Σταμάτης Μάλιος και Γ. Στογιάννος.

Κατά τη συζήτηση του θέματος δημιουργήθηκαν εντάσεις. Στην τοποθέτησή του ο Αχιλλέας Μάζης ευχήθηκε να αναλάμβανε το 2019, καθώς, όπως ανέφερε, η επιχείρηση  πριν αναλάβει η Μερόπη Υδραίου λειτουργούσε υποδειγματικά.

Η παρατήρηση του αυτή έφερε την οργή της Μερόπης Υδραίου, επιτέθηκε και προσωπικά στον Αχιλλέα Μάζη λέγοντας ότι δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου, αφού ως πρώην εργαζόμενος στην επιχείρηση έχει καταθέσει αγωγή με την οποία ζητά χρήματα.

Στην απάντηση του ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, είπε ότι θεωρεί, πως έχει το δικαίωμα να κάνει την αγωγή, διότι η εταιρεία του χρωστά το επίδομα θέσης, αφού διετέλεσε γενικός διευθυντής. Όμως διαχώρισε την αγωγή του από την ομαδική αγωγή των 130 εργαζομένων προκειμένου να ζητήσει από το δικαστήριο να εκδικαστεί σε περίοδο που δεν ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου.

Η κα Υδραίου σε έντονο ύφος επίσης,  υπενθύμισε ότι τα οικονομικά της επιχείρησης δεν επλήγησαν από κακοδιαχείριση αλλά από τις διαδοχικές κρίσεις της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Οι τόνοι έπεσαν, όταν ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος έκανε παρέμβαση, καλύπτοντας πλήρως τον κο Μάζη και τονίζοντας ότι “οφείλουμε να δεχθούμε το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει. Η δε αγωγή δεν είναι κάτι μεμπτό αλλά δικαίωμα του ως πρώην εργαζόμενος που θα κριθεί από το δικαστήριο“.

Την πρόταση υπερψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη Υδραίου, με τις παρατηρήσεις που έγιναν για τον Αχιλλέα Μάζη.

Ο Γιώργος Καρύδης ψήφισε λευκό, ενώ ο Τάκης Μεταλληνός αποχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος