Κέρκυρα: Ο Αν. ΥΠ.ΕΣ. Στέλιος Πέτσας στις εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις το Σάββατο 21 Μαΐου για την 158η επέτειο από την Ένωση της Επτανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου με δοξολογία στον ΙΝ του Αγίου Σπυρίδωνος, εκφώνηση πανηγυρικού στην Ιόνιο Βουλή, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης στην Άνω Πλατεία και θα κορυφωθούν με τη μαθητική παρέλαση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έτσι όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 158ης  ΕΠΕΤΕΙΟΥ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 

08.00: Έναρξη Εορτασμού με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, Σημαιοστολισμό Δημοσίων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Εμπορικών Καταστημάτων και οικιών, μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου.

18.30: Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των Αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των επιφανών τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση.

Κατάθεση στεφάνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και  Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο, στον τάφο του αείμνηστου Ιεράρχη. 

19.00: Επιμνημόσυνη Δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας στο τάφο του Αείμνηστου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Κατάθεση στεφάνων από την κα  Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και την κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (χωρίς προσφώνηση).

20.30: Δημοτικό Θέατρο: Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και του κουιντέτου Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου  Πανεπιστημίου.

21.15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ

08.00: Θούρια και Εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους δρόμους της πόλης. 

Έπαρση σημαίας στο ΝΑΣΚΕ, με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος, που θα παραταχθεί στον χώρο προ της πύλης.

10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και  Διαποντίων Νήσων κ. κ. Νεκτάριος.

11.00: Πανηγυρικός της Ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής, θα εκφωνήσει ο Ιστορικός Ερευνητής  Σπύρος Π. Γαούτσης, Γραμματέας -Αρχειοφύλακας Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας,
με θέμα: “…Η Ανεξαρτησία, η Κυριαρχία και η Εθνικότης έκαστου λαού, είναι δικαιώματα φυσικά και απαράγραπτα…”.

 Από το ψήφισμα της Θ΄Ιόνιας Βουλής (1850).

11.45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πρωτεργατών και Αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

12.15: Παρέλαση Παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες , τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος, Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας, Φιλαρμονική Ένωση Ο Καποδίστριας». Συγκέντρωση τμημάτων επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου. Χώρος εκκίνησης: Αγωνιστών Πολυτεχνείου και χώρος τερματισμού: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

20.00: Υποστολή Σημαίας στο ΝΑΣΚΕ, με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στον χώρο προ της πύλης.

21.15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων ΚΑΙ Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος