Κέρκυρα: Να τηρηθούν τα όρια κατάληψης κοινόχρηστων χώρων ζητά από τους καταστηματάρχες ο Δήμος

Ξεκινά άμεσα ελέγχους

Να τηρούν τα όρια των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων, όπως αυτά αναγράφονται και προσδιορίζονται στις αντίστοιχες άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ζητά ο  Κώστας Βουσολίνος.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παλαιάς Πόλης και Εμπορίου, με επιστολή του προς την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, τον Σύλλογο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων και τον Ενιαίο Τουριστικό Φορέα Κέρκυρας τους ενημερώνει ότι θα ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι από συνεργεία του Δήμου.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του, ο κύριος Βουσολίνος «Η πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι, μεταξύ άλλων, η διασφάλιση της ελεύθερης και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών, αμαξιδίων ΑΜΕΑ, εμποδιζόμενων ατόμων και οχημάτων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (πυροσβεστικών, ασθενοφόρων, περιπολικών κλπ) στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης».

Επίσης καλεί τους καταστηματάρχες να απομακρύνουν από τους χώρους αυτούς οποιοδήποτε εξοπλισμό που δεν προβλέπεται στις άδειές τους, καθώς και όποιο εξοπλισμό που έχουν αποθηκεύσει σ’ αυτούς (τραπεζοκαθίσματα, μη χρησιμοποιούμενες ομπρέλες, τέντες, ράφια κλπ), καθώς τέτοια αποθήκευση δεν προβλέπεται στις σχετικές άδειες.

Ο κ. Βουσολίνος τέλος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ότι μετά την 01.02.2024 θα αρχίσουν να διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες του Δήμου και, εκτός των άλλων, θα απομακρύνονται με την προβλεπόμενη διαδικασία, όλα τα είδη που θα βρίσκονται εκτός του αδειοδοτημένου χώρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος