Κέρκυρα – επιστολή φορέων: Αποκατάστασση εύρυθμης λειτουγίας ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων

Την αναγκαιότητα «άμεσης αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας του  Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων» ζητούν συνεργαζόμενοι φορείς της Κέρκυρας με κοινή επιστολή τους προς την Υπουργό Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη.  

Να θυμίσουμε ότι το θέμα έχουν θίξει και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης του νησιού Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης

Όπως τονίζουν στην επιστολή τους παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Τουρισμού, τα προβλήματα παραμένουν και γιγαντώνονται, προκαλώντας ανασφάλεια στους σπουδαστές της σχολής.

Στην επιστολή τους οι φορείς υποστηρίζουν ότι «To Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων εδώ και χρόνια είναι υποστελεχωμένο, τόσο σε διοικητικό όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Φέτος η χρονιά ξεκίνησε χωρίς διευθυντή, χωρίς προσλήψεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού, χωρίς προσλήψεις για τους επιτυχόντες ωρομίσθιους καθηγητές. Η σχολή λειτουργεί με έναν αποσπασμένο μόνιμο διοικητικό υπάλληλο και έναν μόνιμο καθηγητή και τους ωρομίσθιους καθηγητές. Δεν έχουν δε ακόμα καλυφθεί πλήρως οι θέσεις των καθηγητών των ξένων γλωσσών (αγγλικών – γαλλικών). Η φοίτηση είναι ελλιπής, δεν λειτουργούν τα εργαστήρια, δεν υπάρχει υλικό. Επιπροσθέτως υπάρχει αστάθεια στις καταβολές του ενοικίου στέγασης της σχολής, ενώ η σύμβαση μίσθωσης λήγει μέσα στο 2024».

Οι  Συνεργαζόμενοι φορείς της Κέρκυρας- Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA, Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, Ομοσπονδία  Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η  Ένωση  Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας- επισημαίνουν ότι «πρέπει επιτέλους  να λάβει τέλος η απαξίωση του Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Ιονίων Νήσων. Η απρόσκοπτη λειτουργία του θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα  για το Υπουργείο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος