Κέρκυρα: Παράταση στο κτηματολόγιο μέχρι 31/12/24 ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Να δοθεί παράταση μέχρι τις 31/12/24 των δηλώσεων κτηματογράφησης στην Κέρκυρα, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα μετά από πρόταση της παράταξης ΑΝΑΣΑ.

Να τονίσουμε ότι η διαδικασία της υποβολής δηλώσεων για την κτηματογράφηση στην Κέρκυρα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο (13/11) με χρονική διάρκεια τριών μηνών για την ολοκλήρωση της, ενώ ήδη έχει πάρει μια παράταση μέχρι τις 13/02/2024 μετά από σχετικά αιτήματα που διατυπώθηκαν από το ΤΕΕ, τον Δικηγορικό Σύλλογο και άλλους παράγοντες.

Το ψήφισμα του Περιφερειακό Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Κερκύρας έχει θέσει σε αμφισβήτηση και την παράταση αυτή, γιατί οι βασικοί λόγοι της καθυστέρησης εξακολουθούν να υφίστανται. Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, αφουγκραζόμενο την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, ευελπιστώντας στην ορθή και ποιοτική υλοποίηση του έργου της Κτηματογράφησης στο νησί και την προστασία της ιδιοκτησίας των πολιτών, ζητεί από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να δοθεί ο απαραίτητος και επαρκής χρόνος προς τούτο, θεωρώντας ως ρεαλιστική ημερομηνία περαίωσης την 31/12/2024».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος