Κέρκυρα – Ν. Ρουμελιώτης: Η καλύτερη αντιπυρική περίοδος των τελευταίων 10 χρόνων (ηχητικό)

Λιγότερα από 55 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης καμένα είναι ο απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής στα Ιόνια Νησιά, Νίκο Ρουμελιώτη.

Ο κος Ρουμελιώτης μιλώντας στο στούντιο της ΕΡΤ Κέρκυρας, χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως την καλύτερη των τελευταίων 10 χρόνων, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν με τον παρατεταμένο καύσωνα. “Οι δασικές πυρκαγιές, όπως επεσήμανε, είναι ένα πολύ έντονο φαινόμενο με τραγικές πολλές φορές συνέπειες, άρα είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας”. Μάλιστα, όπως είπε, εφαρμόστηκε με επιτυχία το διάστημα αυτό ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, υπήρξε άψογη συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, τους δήμους, την περιφέρεια, με τους πολίτες, τους εθελοντές, και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν να αντιμετωπιστούν άμεσα. Υπήρξε και σύλληψη ενός ατόμου που προσπάθησε να βάλει φωτιά στη νότια Κέρκυρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να επιβληθούν και διοικητικά πρόστιμα.

Ο κος Ρουμελιώτης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, που για μεγάλο χρονικό διάστημα  βρέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή, εξήρε όμως και την προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επόπτευαν ολόκληρες περιοχές, βοηθώντας σημαντικά το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Το επιτυχημένο αυτό μοντέλο, που βασίστηκε στον άψογο συντονισμό και την καλή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα ακολουθηθεί και τις επόμενες χρονιές. Σύμφωνα με τον κο Ρουμελιώτη, η πυροσβεστική υπηρεσία στην Κέρκυρα βρίσκεται σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητα, όσον αφορά το προσωπικό αλλά και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ αναμένεται και ενίσχυση με καινούργια οχήματα την επόμενη χρονιά. Παράλληλα το διάστημα αυτό εκπαιδεύονται στην Αθήνα αξιωματικοί της υπηρεσίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Εμπεδοκλής”, με σκοπό να εκπαιδεύσουν με τη σειρά τους (train the trainer) εκπαιδευτές που θα επιμορφώσουν άμεσα όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ.. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει αποτελεσματική αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, σεισμοί/τροχαία/διασώσεις/πρώτες βοήθειες, επικίνδυνα υλικά, σήραγγες/αυτοκινητόδρομοι, φωτιά σε κλειστούς χώρους, κ.ά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος