Κέρκυρα – Ν. Μηλιώτης: Δεν δημιούργησε “πληγές” η κακοκαιρία “Αθηνά”

Έντονα καιρικά φαινόμενα που όμως δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα, σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδος.

Το πέρασμα της καταιγίδας “Αθηνά” είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν όγκοι νερού ιδίως σε χαμηλά σημεία του οδικού δικτύου, χωρίς όμως να υπάρξουν έντονα πλημυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, άντληση υδάτων έγινε σε κατάστημα στην περιοχή της Σπηλιάς, ενώ χρειάστηκε κοπή δέντρου στην περιοχή Κομπιτσίου. Απαγορευτικό εκδόθηκε για τα δρομολόγια πλοίων ανοιχτού τύπου στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, ενώ δεν λειτούργησαν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Περιοδικά προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στις περιοχές Στρογγυλής, Αη Γόρδη και Αγίου Μαθαίου.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων, Νίκος Μηλιώτης, ούτε η Αστυνομία ούτε η Πυροσβεστική είχαν δεχθεί κλήσεις για παροχή βοήθειας σε περιστατικά κινδύνου ζωής ή καταστροφών. Παράλληλα είχε ζητηθεί από τους Δήμους να καθαριστούν φρεάτια, και χαντάκια. Παρ’ όλα αυτά ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες και να μη βρίσκονται εκτός στεγασμένου χώρου κατά την ένταση των φαινομένων.

Παρόμοια εικόνα έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Φάνης Σκέμπρης, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή του δεν κατεγράφη έντονη βροχόπτωση ικανή να δημιουργήσει κατολισθήσεις ή πλημύρες ακόμη και στις περιοχές που συνήθως καταγράφονται προβλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος