Κέρκυρα: Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Τουρισμού – Ι. Πανεπιστημίου

Συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, με τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρο, και μέλη της Πρυτανικής Αρχής πραγματοποιήθηκε κατά την παρουσία του υφυπουργού στην Κέρκυρα, με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού και του Ιονίου Πανεπιστημίου στο εγγύς μέλλον, με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών στην Κέρκυρα και τη νέα Σχολή Ξεναγών που ξεκινά άμεσα τη λειτουργία της στο νησί.

Ο υφυπουργός Τουρισμού ζήτησε από τον πρύτανη τη συμμετοχή καθηγητών του Ιονίου Πανεπιστημίου στη διδακτική διαδικασία στη Σχολή Ξεναγών, ώστε η νεοϊδρυθείσα σχολή να αποκτήσει το κύρος που της αρμόζει. Παράλληλα, ανέλυσε στον πρύτανη τους στόχους του υπουργείου για την αναβάθμιση όλων των τουριστικών σπουδών και του τομέα του hospitality management.

«Αισθάνομαι χαρούμενος, ευτυχής και τύχη αγαθή, που βρίσκομαι στο παλιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, σε ένα οίκημα που σηματοδοτεί την ανάδειξη αξιών από το παρελθόν για να φωτίσουμε το μέλλον και να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Οι ανθρωπιστικές αξίες, αλλά κυρίως οι αξίες του πολιτισμού συναντώνται εδώ”, είπε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας. “Η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν είναι αποστειρωμένη, ούτε αποξενωμένη από την κοινωνία και την παραγωγική δραστηριότητα. Αντίθετα, σήμερα, αυτή η νέα Πρυτανική Αρχή, απέδειξε ότι έχει τη διάθεση, έχει ισχυρή βούληση και έχει τη δυναμική να συνδέσει με την αγορά του τουρισμού και τους ανθρώπους του τουρισμού, τις δυνάμεις, ώστε και η Κέρκυρα να αναβαθμιστεί σε ένα παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και η τουριστική εκπαίδευση να γίνει σημείο αναφοράς για τη χώρα και την Ευρώπη» είπε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

«Ήταν μία πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι διαθέσιμο να στηρίξει με κάθε τρόπο την κοινωνία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμπεριλαμβανομένων όλων των προσπαθειών που κάνει το Υπουργείο Τουρισμού, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κλάδου των ξεναγών, αλλά και άλλων δράσεων που αφορούν γενικά τον τουρισμό. Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο θεσμικά τη Σχολή Ξεναγών θεωρώντας πως είναι ένα αδελφό τμήμα στην πόλη της Κέρκυρας» επισήμανε ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

Τον υφυπουργό Τουρισμού συνόδευσαν η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου, Σταυρούλα Μηλιάκου, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, Ιωάννης Κοντός, ενώ στη συζήτηση παρευρέθηκαν η αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου Χριστίνα Μπενέκη, η αντιπρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού, Κάτια Κερμανίδου, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Δημήτρης Μεταλληνός.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ