Κέρκυρα: Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ιονίου Πανεπιστημίου και Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας υπέγραψαν ο Πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαντώ Εγγλεζοπούλου, παρουσία του Διοικητή της 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ιωάννη Καρβέλη.

Το μνημόνιο αυτό έρχεται μετά την επιτυχημένη συνεργασία της καλοκαιρινής περιόδου στον τομέα της ταυτόχρονης διερμηνείας ως υπηρεσία σε αλλοδαπούς επισκέπτες του Νοσοκομείου αλλά και στον τομέα της αιμοδοσίας. Στόχος είναι η στενότερη διασύνδεση και η δημιουργία ενός πλαισίου επιστημονικής, εκπαιδευτικής κι ερευνητικής συνεργασίας για τη διαμόρφωση κοινών δράσεων και πολιτικών ενδιαφέροντος των δύο φορέων.

Αναλυτικότερα, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την υλοποίηση δράσεων στον τομέα της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, αλλά και την οργάνωση σχετικών προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Προβλέπονται επίσης δράσεις οργάνωσης και ψηφιοποίησης αρχείων, ενίσχυσης των πληροφοριακών υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της κυβερνοασφάλειας, καθώς και βιώσιμης ανάπτυξης με ιδιαίτερη εστίαση σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, διασφάλισης ποιότητας τροφίμων και πρόληψης τροφιμογενών λοιμώξεων.

Παράλληλα, περιλαμβάνεται και το πεδίο της προβολής και επικοινωνίας του έργου του Νοσοκομείου με σύγχρονα ψηφιακά και δικτυακά μέσα, η συνδιοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, η εξειδικευμένη επιμόρφωση – κατάρτιση των στελεχών του Νοσοκομείου μέσω προγραμμάτων του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου και η από κοινού συμμετοχή στη διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επιπλέον, αναγνωρίζεται ότι μέσω της διευρυμένης αυτής συνεργασίας, το Νοσοκομείο δύναται να αποτελέσει «πυλώνα» για μελέτες και έρευνες του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τέλος, η συνεργασία περιλαμβάνει και την ταυτόχρονη δημιουργία του μουσείου του πρώτου ψυχιατρείου της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος