Κέρκυρα: Μνημόνιο συνεργασίας για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι Δήμοι της Κέρκυρας και των Παξών και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Τεχνών και Εικόνας, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προσέλκυση κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Κέρκυρα και στους Παξούς που θα προβάλλουν τα νησιά.

Η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος και οι Δήμαρχοι Μερόπη Υδραίου και Γιώργος Μαχειμάρης, τόνισαν τη σημασία ανάδειξης της Κέρκυρας και των Παξών ως εμβληματικού χώρου κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών μέσω της λειτουργίας του Film Office  που εδρεύει στην οδό Βελισαρίου. Ήδη έχουν δοθεί πάνω από 20 άδειες για γυρίσματα στην Κέρκυρα. Διεθνείς και εγχώριες παραγωγές έχουν αναδείξει την ομορφιά και την ιστορία της Κέρκυρας ενώ υπάρχει ένα λαμπρό μέλλον στο χώρο που χρίζει οργανωμένης στήριξης.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε δήλωση της τονίζει: «Ο κινηματογράφος και τα newmedia αποτελούν ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο οικονομικό τομέα στον οποίο η Κέρκυρα ως ένας τόπος μοναδικής ομορφιάς μπορεί να αποκομίσει σημαντικά οφέλη για την τοπική της οικονομία αλλά και για την εικόνα της ως τουριστικού προορισμού.
Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος διευκόλυνε σημαντικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το θαύμα του ελληνικού τουρισμού τη δεκαετία του ‘60 στηρίχθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές που έγιναν στην Ελλάδα.
Σήμερα με νέους όρους, νέα εργαλεία και τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Η Κέρκυρα θέλουμε να γίνει τόπος φιλοξενίας και σημείο αναφοράς για τέτοιες παραγωγές».
Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Ρόδη –Κράτσα Τσαγκαροπούλου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δημιουργίας του Film Office στην Κέρκυρα, καθώς στην παγκόσμια οικονομία ο συγκεκριμένος κλάδος έχει ιδιαίτερη δυναμική. Τόνισε επίσης ότι τα Ιόνια Νησιά και η Κέρκυρα εν προκειμένω μπορούν να αποτελούν μοναδικό τόπο έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος