Κέρκυρα: Μήνυμα της Ρ. Κράτσα για τα δύο χρόνια στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στη συμπλήρωση δύο χρόνων διοίκησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναφέρεται η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “τα δύο αυτά χρόνια απέδειξαν ότι η Περιφέρειά μας είναι ανθεκτική στις κρίσεις, έχει δυνατό ανθρώπινο δυναμικό, πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Απέδειξαν επίσης ότι έχει ανάγκη από σύγχρονο όραμα και ολοκληρωμένο σχέδιο. Έχει ακόμη ανάγκη από βασικές υποδομές που στερούνται τα νησιά μας αλλά και από σύγχρονη προοπτική και εκπαίδευση για την ψηφιακή και πράσινη ανάπτυξη που αποτελούν τα διαβατήρια για το μέλλον”.

Το μήνυμα 

Ολόκληρο το μήνυμα της Περιφερειάρχη έχει ως εξής:

“Το μεγαλύτερο διάστημα από τα δυο χρόνια στην Διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων χαρακτηρίστηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊου.

Περάσαμε μαζί με τους συμπολίτες μας όλες τις πρωτοφανείς δύσκολες συνθήκες, ενωμένοι και αλληλέγγυοι.

Τα δύο αυτά χρόνια απέδειξαν ότι η Περιφέρειά μας είναι ανθεκτική στις κρίσεις, έχει δυνατό ανθρώπινο δυναμικό, πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Απέδειξαν επίσης ότι έχει ανάγκη από σύγχρονο όραμα και ολοκληρωμένο σχέδιο. Έχει ακόμη ανάγκη από βασικές υποδομές που στερούνται τα νησιά μας αλλά και από σύγχρονη προοπτική και εκπαίδευση για την ψηφιακή και πράσινη ανάπτυξη που αποτελούν τα διαβατήρια για το μέλλον.

Η πανδημία έκανε την καθημερινή λειτουργία της Περιφέρειάς μας αλλά και την υλοποίηση του οράματός μας πιο δύσκολη αλλά και πιο κρίσιμη. Έπρεπε να οργανωθούμε κατάλληλα για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες σε πρωτόγνωρες συνθήκες με υγειονομικά πρωτόκολλα, να προχωρήσουν τα έργα και να σχεδιάσουμε νέα έργα, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας και τους αδύναμους συμπολίτες μας, να αντιμετωπίσουμε παράλληλα και πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές και να οχυρωθούμε για άλλες, να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια ενάντια στον κορονοϊό και πάνω από όλα να προστατέψουμε τους εργαζόμενούς μας αλλά και να προετοιμάσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και απόδοσης στην δουλειά τους.

Η Περιφερειακή Αρχή και οι συνεργαζόμενες παρατάξεις εργαστήκαμε με πνεύμα συνεννόησης, με υπευθυνότητα, με εξωστρέφεια, με ετοιμότητα, με τόλμη και δεν πέσαμε σε καμία παγίδα λαϊκισμού, διχασμού ή μικροπολιτικών παιχνιδιών.

Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες το έργο μας σε όλους τους τομείς άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα μιας νέας εποχής για τα νησιά μας. Μέχρι το τέλος του χρόνου το αποτύπωμα αυτό θα έχει γίνει περισσότερο ορατό στην ζωή των πολιτών και σε κάθε είδος σχεδίου ανάπτυξης. Θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση όλων για το μέλλον μας. Θα δώσει ελπίδες και ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους για να μείνουν ή να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Διεκδικούμε σταθερά μεταρρυθμίσεις, χρηματοδοτήσεις, ενίσχυση των υπηρεσιών μας για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών και να κερδίσουμε χαμένο χρόνο, του παρελθόντος.

Τα δυο χρόνια της Περιφερειακής Αρχής στην διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συμπίπτουν με το επετειακό έτος 2021, τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. Αναδεικνύουμε σε όλο τον κόσμο την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά των Επτανησίων, την συμμετοχή των προγόνων μας στην εθνική Παλιγγενεσία του 1821 και στην συγκρότηση του Ελληνικού κράτους.

Αναβαθμίζουμε την γεωπολιτική σημασία μας. Εμπνεόμαστε από το λαμπρό παρελθόν και παίρνουμε δύναμη από τα σύγχρονα επιτεύγματα για να κερδίσουμε όλα τα στοιχήματα για μια καλύτερη ζωή και μια βιώσιμη ανάπτυξη στον σύγχρονο, ραγδαία εξελισσόμενο κόσμο.

Μαζί παλεύουμε.

Η συνεργασία και η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας είναι τα μεγαλύτερά μας όπλα.

Και βέβαια μαζί ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ