Σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, είχε στην Αθήνα, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.
Στην ατζέντα του Περιφερειάρχη, υπήρχαν θέματα που αφορούν σε διεκδικήσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για χρηματοδοτήσεις έργων σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Ειδικά για την Κέρκυρα ο Περιφερειάρχης ζήτησε
– άμεση ενεργοποίηση της χρηματοδότησης ύψους 772.500 € μέσω του «Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών σε ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού» για τις εργασίες αποκατάστασης του ανενεργού Χ.Υ.Τ. Λευκίμμης, καθώς εκκρεμεί η απομάκρυνση των χύδην απορριμμάτων που παραμένουν εκεί, η περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου και ο εξωραϊσμός της περιοχής.
– Αίτημα χρηματοδότησης του υποέργου «Επείγουσα αντιστήριξη πρανών ποταμού και γέφυρας Μεσογγής από την πλημμύρα της 14ης Οκτωβρίου 2021» (εκκρεμούν πιστώσεις προς τον ανάδοχο που απειλούν την ολοκλήρωση του έργου), καθώς η κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου αποτελεί ζωτικής σημασίας προϋπόθεση για την αντιπλημμυρική προστασία της εν λόγω περιοχής στην Κέρκυρα, η οποία έχει πληγεί σφοδρά από τις θεομηνίες των προηγούμενων χειμερινών περιόδων.
Μετά το τέλος των συναντήσεων με τα κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, τόνισε:
«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διεκδικεί δυναμικά και μεθοδικά τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και την ανάπτυξη των νησιών μας. Αναμένουμε ταχεία ανταπόκριση από την Πολιτεία, ώστε να δοθούν λύσεις σε αυτά τα ζωτικά ζητήματα χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος