Κέρκυρα: Μάγεψε η E. Ρεμπούτσικα στη συναυλία για την Μικρασιατική Καταστροφή

Μάγεψαν το κερκυραϊκό κοινό, η σπουδαία μουσικοσυνθέτρια και βιολίστρια Ευανθία Ρεμπούτσικα και οι ερμηνευτές Σπύρος Κλείσσας και Αγάθη Κοσκινά καθώς και η Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια», που συμμετείχαν στην μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα AHEPA Hj-34 “Corcyra” Κέρκυρας με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι μικτές και παιδικές χορωδίες Αχαράβης και Άφρας καθώς και οι μαθητικές χορωδίες του 4ου Γυμνασίου, του Γυμνασίου Φαιάκων και “Τα χαμόγελα του Μον Ρεπό”.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης,  εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και ο δισέγγονος του Μητροπολίτη Σμύρνης, κατά τη περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής, Χρυσοστόμου, στο πρόσωπό του οποίου τιμήθηκε για το έργο του και τη θυσία του ο Μητροπολίτης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο έργο του Αμερικανού Πρόξενου στη Σμύρνη Τζ. Χόρτον και τη συμβολή του στη διάσωση πολλών Ελλήνων από τη σφαγή.

Στο δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας εξελίχθηκε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι μέσα στο χρόνο με τις συνθέσεις της Ευανθίας Ρεμπούτσικα που πλαισιώνονταν με περισσότερους από 200 συντελεστές, υπό την διεύθυνση του Σπύρου Ράλλη.

Κέρκυρα: Μάγεψε η E. Ρεμπούτσικα στη συναυλία για την Μικρασιατική Καταστροφή Κέρκυρα: Μάγεψε η E. Ρεμπούτσικα στη συναυλία για την Μικρασιατική Καταστροφή

Στη συναυλία παραβρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία της Ομογενειακής Οργάνωσης AHEPA με τον Υπάτο Γραμματέα Σάββα Τσίβικο και το Κυβερνήτη Κώστα Βαρσάμη να συγχαίρουν το τμήμα της Κέρκυρας για το τεράστιο έργο του και τη συνεχή προσφορά του στη τοπική κοινωνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος