Κέρκυρα – Μ. Υδραίου: Εξασφαλισμένη η μεταφορά των σκουπιδιών του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και το 2024

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας εκτός νησιού και για το 2024, μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Δήμος.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Θ. Σκυλακάκη, δύνανται να μεταφερθούν τα Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ως εξής:

Α) Είκοσι χιλιάδες τόνοι (20.000 t) εντός του 2024 στην Κοζάνης και

Β) Είκοσι χιλιάδες τόνοι (20.000 t) εντός του 2024, στην Ήπειρο.

Την ικανοποίησή της για την εξασφάλιση της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου εκτός Κέρκυρας και για όλο το 2024 εξέφρασε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εξέλιξη αυτή καθώς όπως τόνισε: «Από την αρχή της θητείας μας διεκδικήσαμε και πετύχαμε να απομακρυνθούν τα βουνά από τα σκουπίδια από τους δρόμους μας και να τα μεταφέρουμε εκτός Κέρκυρας, αφού αυτή ήταν και παραμένει η μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση. Έτσι και τώρα, αιτηθήκαμε και λάβαμε την απαραίτητη έγκριση εξασφαλίζοντας τη μεταφορά των σκουπιδιών μας εκτός Κέρκυρας και για όλη τη νέα χρονιά, το 2024.Γιατί αυτό θεωρούμε ότι είναι το χρέος μας και η υποχρέωσή μας απέναντι στους συνδημότες μας για την διασφάλιση της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της υγείας όλων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος