Κέρκυρα: Λατομεία και νέος κανονισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδρίασε την Παρασκευή και το Σάββατο 28/29 Μαϊου το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε ο νέος κανονισμός λειτουργίας του σώματος αλλά και η αδειοδότηση λειτουργίας λατομικής ζώνης από τον Τρουμπέτα έως το Σωκράκι, κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- να εγκρίνει τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα καθορισμού Λατομικών Περιοχών γνωμοδοτώντας θετικά στο ψήφισμα, το οποίο κατατέθηκε μετά τη συζήτηση του θέματος που εισηγήθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28 Μαΐου 2021 η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση για τα Ιόνια». Η Περιφερειακή Αρχή επισήμανε ότι θα υπάρξει αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και παράλληλα να εξευρεθούν φθηνά λατομικά υλικά. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τονίστηκε ότι στην ουσία αποσυνδέεται η υποχρέωση των επιχειρηματιών να αποκαταστήσουν το περιβάλλον στην περιοχή Τρουμπέτα ως προϋπόθεση νέας αδειοδότησής τους ενώ επισημάνθηκαν και οι αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία για τα ζητήματα ασφάλειας που δημιουργούνται για τα σπίτια και τους κοντινούς οικισμούς αλλά και για το επιβαρυμένο ακατάλληλο οδικό δίκτυο της περιοχής. Ακούμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκο Μουζακίτη και το μέλος της παράταξης ΑΝΑΣΑ Τηλέμαχο Γαβαλά.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Μουζακίτης, η αλλαγή κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να προσαρμοστεί ο κανονισμός στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αυτοδιοίκηση, με βάση τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ωστόσο επισημαίνουν ότι μέσω της αλλαγής, περιορίζεται το δικαίωμα της μειοψηφίας να θέτει θέματα προς συζήτηση στο σώμα ενώ ακόμη και τα ψηφίσματα θα πρέπει να έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας προκειμένου να συζητηθούν. Ακούμε και πάλι τους κ.κ. Μουζακίτη και Γαβαλά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος