Κέρκυρα: Κοινό μέτωπο κατά του υποβιβασμού της ΑΕ Λευκίμμης στα χαρτιά

Στο πλευρό της Αθλητικής Ένωσης Λευκίμμης στέκονται παράγοντες και φορείς της Κέρκυρας, μετά την είδηση ότι η ομάδα υποβιβάζεται από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, μετά την αφαίρεση τριών βαθμών εξαιτίας χρήσης παίκτη, στον οποίο όμως δεν είχε καταλογιστεί τιμωρία που να απαγορεύει την ένταξή του στο ρόστερ της ομάδας.

Κέρκυρα: Κοινό μέτωπο κατά του υποβιβασμού της ΑΕ Λευκίμμης στα χαρτιά

Το πρωί της Παρασκευής, 13 Μαίου, δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από την πρώην Νομαρχία και στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τη διοίκηση της ΑΕΛ, οι βουλευτές Αλ. Αυλωνίτης του ΣΥΡΙΖΑ και Δ. Μπιάγκης του ΚΙΝΑΛ, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσσης, ο π. Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ, ο πρόεδρος της ΕΠΑΣΚ Γ. Βλαχόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΚ Στ. Πελάης, αυτοδιοικητικοί κ.α.

Κέρκυρα: Κοινό μέτωπο κατά του υποβιβασμού της ΑΕ Λευκίμμης στα χαρτιά

Στο αθλητικό – νομικό σκέλος της υπόθεσης αναφέρθηκε ο νομικός σύμβουλος της ΑΕΛ Ι. Μικρούλης ανέφερε ότι στο προ τελευταίο παιχνίδι με τον Μ. Αλέξανδρο, ο διαιτητής συμπεριφέρθηκε αντιαθλητικά, έδωσε 10 κίτρινες κάρτες, 4 αποβολές και τρία πέναλτι στους Κερκυραίους ενώ στο τελευταίο απευθύνθηκε στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ λέγοντας “αν το πιάσεις και αυτό θα δώσω επανάληψη”. Μάλιστα η ΑΕΛ υπέβαλε μήνυση εναντίων του διαιτητή, με αποτέλεσμα αν κρατηθεί στο αυτόφωρο έως τις 3.30 τα ξημερώματα. Ο συγκεκριμένος διαιτητής αν και έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο παίκτης Θεοδωράκης τον ακούμπησε στο μέτωπο και τον απώθησε, δεν κατέγραψε ποινή – κάρτας ή τιμωρία εναντίων του. Γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα να τον χρησιμοποιηθεί στο επόμενο παιχνίδι με τον Μακεδονικό αφού η ΕΠΟ δεν τον δήλωσε ως τιμωρημένο. Ο Μακεδονικός, προσέφυγε στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ, μετά τον αγώνα, με το σκεπτικό ότι ο συγκεκριμένος παίχτης θα έπρεπε να τιμωρηθεί, δεν θα έπρεπε να παίξει στο παιχνίδι των δύο ομάδων, άρα η ΑΕΛ θα έπρεπε να χάσει στους τρεις βαθμούς που κέρδισε στο γήπεδο. Η συγκεκριμένη προσφυγή, χαρακτηρίστηκε πρωτάκουστη από τους κερκυραϊκούς παράγοντες και παρά το γεγονός ότι κατέπεσε στο πρωτοβάθμιο όργανο, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της ΕΠΟ, την έκανε δεκτή!

Η εξέλιξη αυτή καταδικάστηκε τόσο από τον κ. Αυλωνίτη όσο και από τον κ. Μπιάγκη, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τη νομική τους ιδιότητα, μίλησαν για έωλη απόφαση η οποία μάλιστα δεν στηρίζεται από το απαραίτητο νομικό σκεπτικό.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ όσο και ο κ. Μικρούλης ανέφεραν ότι γίνεται προσπάθεια προσφυγής στο ανώτατο ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο, το CAS, προκειμένου να επιτευχθεί η δικαίωση της ομάδας της Λευκίμμης. Στην προσπάθεια αναμένεται να συνηγορήσει και η Κοζάνη η οποία έχει έννομο συμφέρον αφού χάνει την πρώτη θέση άρα και τα μπαράζ για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Οι δυσκολίες σε μια τέτοια εξέλιξη αφορούν τόσο το κόστος (ξεπερνά τα 15.000 ευρώ) όσο και τον χρόνο εκδίκασης αφού θα πρέπει να σταματήσει η εξέλιξη των μπαράζ.

Σε κάθε περίπτωση, απόφαση των κερκυραϊκών παραγόντων είναι να διεκδικήσουν την τελική δικαίωση της ομάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος