Κέρκυρα: Κλειστά σχολεία, προβλήματα από τη χιονόπτωση

Κλειστά λόγω παγετού τα σχολεία σήμερα στη μέση και βόρεια Κέρκυρα. Χιόνισε ακόμα και σε παραλιακές περιοχές όπως ο Κάβος και το Σιδάρι. Από χθες το βράδυ, τα μηχανήματα της Περιφέρειας προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμους αλλά και να ρίξουν αλάτι σε περιοχές που το χιόνι είχε μετατραπεί σε πάγο. Από το πρωί φάνηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στο όρος Παντοκράτωρ αλλά και τις υψηλές περιοχές της μέσης Κέρκυρας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή ανέφερε ότι η πολιτική προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας θα συνεχίσει να βρίσκεται στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενώ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης ελήφθη απόφαση μη λειτουργίας σχολείων στις περιοχές αυτές.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσουν σχολεία στις ορεινές περιοχές της Κέρκυρας ενώ μαθητές που έπρεπε να μετακινηθούν προς άλλα σχολεία και δεν μπόρεσαν να το κάνουν, δεν θα έχουν πρόβλημα καταγραφής απουσιών. Υπήρξαν σχολεία που υπολειτούργησαν αλλά αποφασίστηκε να μην κλείσουν, ώστε οι μαθητές που προσήλθαν να μην βρεθούν στο δρόμο. Για την αυριανή ημέρα, θα υπάρξει ανακοίνωση με βάση τα στοιχεία για τα καιρικά φαινόμενα όπως αυτά εξελιχθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στους δρόμους βρέθηκαν και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να αποτρέψουν την κυκλοφορία από περιοχές που υπήρξε υψηλή χιονόπτωση και πάγος. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας Γιώργος Κωνστάντης, υπήρξε πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας προς Τρουμπέτα και από την περιοχή των Γιατρών και του Ρεγγίνη. Προσοχή επίσης θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στις περιοχές με υψόμετρο και σκιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος