Κέρκυρα: Κινητοποίηση του εμπορικού κόσμου κατά των αποκλεισμών στην κρουαζιέρα (ηχητικό)

Διαμαρτυρία κατά της κλειστής διαχείρισης της κρουαζιέρας, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου, εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κέρκυρας.

Η σημερινή ημέρα επελέγη με το σκεπτικό ότι στο λιμάνι δεν υπήρχαν κρουαζιερόπλοια και δεν θα ενοχλούνταν οι επιβάτες τους αλλά ειρηνικά, οι έμποροι και επιχειρηματίες της Κέρκυρας θα μπορούσαν να απευθύνουν έκκληση απελευθέρωσης και διάχυσης των επιβατών κρουαζιέρας.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου, Κώστας Μουζακίτης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Αλέγρης, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις του νησιού αναμένουν την κρουαζιέρα προκειμένου να πάρουν “ανάσα” μετά τον οικονομικό στραγγαλισμό που επέφερε η πανδημία και το πολύμηνο lockdown. Παρ’ όλα αυτά οι διαχειριστές της κρουαζιέρας, με αφορμή τα μέτρα κατά της διάχυσης της νόσου, έχουν δημιουργήσει ένα κλειστό σύστημα διαχείρισης εμποδίζοντας το σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων από τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με τους επισκέπτες. Αυτό, τόνισαν είναι απαράδεκτο και ταυτόχρονα δεν προστατεύει τους πελάτες τους, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με άλλους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος