Κέρκυρα: Κανονιστική απόφαση και ασφαλιστικά μέτρα για τον περιορισμό των πατινιών

Στη λήψη κανονιστικής απόφασης, η οποία θα ορίζει το καθεστώς λειτουργίας των ηλεκτρικών πατινιών στα διοικητικά του όρια, θα προβεί ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο, με επικεφαλής τον δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο. Στόχος είναι να οριοθετηθεί η ανεξέλεγκτη λειτουργία των δεκάδων ενοικιαζόμενων πατινιών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες εβδομάδες.

Παράλληλα, ο δήμος θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας που τα λειτουργεί, ενώ θα προβεί και σε επιβολή προστίμων παράνομης κατάληψης δημοτικού χώρου, η επανάληψη της οποίας θα οδηγήσει σε κατάσχεση των πατινιών.

Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη χρήση των πατινιών και είχαν ως κορύφωση την καταγραφή ατυχημάτων από νεαρούς χρήστες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν και για μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, χωρίς να σέβονται τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Καρδόνας, Παντελής Γιαννούλης και Κώστας Βουσολίνος, ο διοικητής της Τροχαίας Κώστας Κωνστάντης, η προϊσταμένη της Αρχαιολογίας Τένια Ρηγάκου, η νομική σύμβουλος του δήμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τόσο η κυρία Ρηγάκου όσο και ο κ. Κωνστάντης, αλλά και τα στελέχη του γραφείου παλιάς πόλης, τάχθηκαν υπέρ του περιορισμού της χρήσης των πατινιών στο ιστορικό κέντρο και την baffer zone, ενώ η νομική σύμβουλος ανέφερε ότι οχήματα με ταχύτητα άνω των 6 χλμ θεωρούνται ποδήλατα και πρέπει να κινούνται στο οδόστρωμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Πουλημένος τόνισε ότι τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά πατίνια, με ταχύτητα που φθάνει ή ξεπερνά και τα 25 χλμ την ώρα, έχουν καταστεί αιτία δυστυχημάτων, όπως συνέβη στις Κυκλάδες και έχουν εξοβελιστεί από αρκετές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία τους, όπως ανέφερε, είναι αρκετά περίεργο, καθώς ακόμη και στον έλεγχό χρήσης τους, εμπλέκεται η περιφερειακή υπηρεσία τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, “το υπό δημιουργία κανονιστικό πλαίσιο, θα θέσει γενικούς κανόνες ασφαλούς κίνησης και επιβολής προστίμων τόσο για τα πατίνια επαγγελματικής εκμετάλλευσης όσο και για αυτά που ανήκουν σε ιδιώτες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος