Κέρκυρα: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία από 13 εργατικά σωματεία

«Παραλύει» την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η χώρα με την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα της χώρας ζητούν να ληφθούν μέτρα καθώς οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νοσοκομεία, σχολεία, πολεοδομίες, Περιφέρειες και δήμους.

Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Εργατικό Κέντρο συνέντευξη τύπου 13 εργατικών φορέων που εκπροσωπούσαν το σύνολο του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και των συνταξιούχων. Μεταξύ των άλλων ήταν οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι συνταξιούχου των ταμείων του δημοσίου και των ιδιωτικών υπαλλήλων, οι ναυτεργάτες που δένουν τα πλοία της γραμμής Κέρκυρα Ηγουμενίτσα, ευθυγραμμιζόμενοι με την 24ωρη απεργία της ΠΝΟ αλλά και οι τρεις σύλλογοι ιδιοκτητών ΤΑΞΙ που θα τραβήξουν χειρόφρενο στα οχήματά τους.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και οι διοργανωτές της καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή προκειμένου να καταδειχθεί η αντίδραση στη συνεχιζόμενη ακρίβεια, την αύξηση των τιμών των ειδών πρώτης ανάγκης, των καυσίμων αλλά και η αντίστοιχη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος